Rival je daleko od top klase, ali crvenima prija Kina

Autor:

Zvezdan Mitrović zadovoljan nakon premijernog trijumfa u sklopu priprema za Mundobasket, Nikola Ivanović vjeruje da će da bude sve bolji

0
A- A A+
Zvezdan Mitrović Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Rival daleko od top klase, ali naši momci polako se na pravi način privikavaju na Kinu. Prvi meč po slijetanju u najmogoljudniju zemlju svijeta košarkaši Crne Gore odradili su bez greške - tim Zvezdana Mitrovića savladao je Iran (89:77) u pripremnom meču za istorijski Mundobasket (31. avgust – 15. septembar).

Iran, koji je takođe učesnik Svjetskog prvenstva, ni jednom trenutku nije uspio da zaprijeti Crnoj Gori, naša najveća prednost je bila velikih "plus 19" (56:37), a do trijumfa su nas vodili Nikola Vučević sa 17 poena, Marko Todorović (13), Suad Šehović (12), Bojan Dubljević, Nikola Ivanović (po 11) i Nemanja Radović (deset), a tokom jučerašnje utakmice su odmarali Petar Popović i Sead Šehović.

Moramo biti realni, Iran je skroman rival, a cilj je nam je bio da svi dobiju šansu, da se polako prilagode, pa smo rotirali dosta. Kontrolisali smo utakmicu, pobjeda nije dovođenja u pitanje”, rekao je selektor Zvezdan Mitrović nakon prve pobjede tokom priprema za SP.

Dobro je što smo slavili nakon tri poraza u Lionu, gdje smo možda igrali i bolje. U svakom slučaju, uvijek je lijepo pobijediti”, dodao je Mitrović.

Naredni meč u Jangžuu Crna Gora će odigrati u nedjelju protiv pobjednika duela Nigerija - Poljska. U našoj selekciji očekuju okršaj protiv afričke reprezentacije...

Mislim da Nigerija ima četiri-pet igrača koji su na visokom nivou i fizički su mnogo jači od Irana", smatra centar Nemanja Radović. "Biće sigurno teška utakmica, ali nam je vrlo važna provjera, jer će utakmice na Svjetskom prvenstvu biti fizički izuzetno jake”, rekao je Mitrović koji non stop razmišlja o rivalima u grupi Grčkoj, Novom Zelandu i Brazilu.

A protiv Irana je ponovo igrao Nikola Ivanović, upisao je tek četvrti meč u 2019. poslije tri u Lionu, ali povreda je očigledno prošlost.

Tokom turnira u Lionu bio sam malo i van ritma, želio sam i da se dokazujem nakon sedam - osam mjeseci neigranja. Mislim da ide na bolje, a najvažnije je da me ne boli ništa. Mislim da ću do početka prvenstva biti u punom ritmu”, poručio je iz Kine Nikola Ivanović.

Sve vijesti