"Skupštinu pretvorili u pljuvaonicu po Demokratama"

Autor:

Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i Demokratski front (DF) pretvorili su Skupštinu u pljuvaonicu po Demokratama, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Skupštinu pretvorili u pljuvaonicu po Demokratama" Foto: Promo/Demokratska Crna Gora

„Nakon što DF, kao DPS-ov decenijski igrač, nije uspio da spriječi izbor Koprivice i Šaranovića, DPS je u igru ubacio i svog, formalnog, i u prisustvu DF-a pomalo zanemarenog, koalicionog partnera SD“, kaže se u saopštenju Demokrata.

Prema njihovim riječima, kao što su lideri DF-a prodali Nikšić DPS-u za ličnu slobodu, tako su i sad planirali da im prodaju izborno zakonodavstvo u zamjenu za oslobađajuće presude.

„A sve tako da građani Crne Gore ne dobiju pravo na slobodne i poštene izbore i da ne dobiju mogućnost da smijene kleptokratsku vlast DPS-a“, dodaje se u saopštenju.

Zato je, kako se navodi, šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović osmislio sramnu formulu po kojoj Demokrate trebaju da imaju četiri puta manje članova Odbora nego što ima DPS i tri puta manje nego DF, iako su najjača opoziciona partija.

„Gospodo Đukanovići, i Milo i Milutine, plan vam je pao u vodu. Vaše namjere su pročitane. Cijela Crna Gora to vidi i cijela Crna Gora kreće u savez protiv DPS-a i DF-a“, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, Crna Gora neće dopustiti da je DPS i DF prevare kao 2014. godine, kada su zajedno izglasali aktuelno izborno zakonodavstvo.

„Građani pamte da ste i tada obećavali da će opozicija, zahvaljujući tom zakonodavstvu, pobijediti, i već raspoređivali mjesta u Vladi, pa šta bi? Prevariste i tada kao što biste i sada da vam može biti“, kaže se u saopštenju.

Jasno je, kako se navodi, da DPS i DF ovog puta znaju da neće moći da prevarite građane u prethodnim razmjerama.

„Ali očekujete da ćete zajedno namaći preko 50 odsto i formirati Vladu DPS-DF. To se neće desiti. Zato vam je ostalo samo da kukate, vrištite i padate u trans kakvog region ne pamti, jer smo spriječili prodaju još jednih izbora“, kaže se u saopštenju Demokrata.

Tagovi:
Sve vijesti