"El Ninjo" Tores završio karijeru porazom od 1:6!

Autor:

Ubojiti španski centarfor oprostio se onako kako je želeo, utakmicom u kojoj je igrao protiv starog prijatelja Andresa Inijesta, kao i Davida Vilje.

"El Ninjo" Tores završio karijeru porazom od 1:6! Foto: Guliver/Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Fernando Tores (35) u petak je odigrao poslednju zvaničnu utakmicu u karijeri ispunjenoj golovima i uspesima.

On se od japanskog Sagan Tosua i aktivnog igranja fudbala oprostio u meču 24. kola "Džej" lige protiv Kobea - 1:6 (0:3).

Popularni "El Ninjo" nije uspeo da se upiše u listu strelaca, ali je na drugoj strani pogodak postigao Andres Inijesta, jedan od Toresovih najboljih prijatelja.

Tores je namerno izabrao baš ovu utakmicu da kaže "zbogom" fudbalu, pošto je sa Inijestom i Davidom Viljom, prvotimcima Kobea, osvojio titulu prvaka sveta 2010, kao i EURO 2008. i 2012, uz po jedan gol u oba finala, protiv Nemačke (1:0) i Italije (4:0).

"Bilo je to sjajno putovanje, koje nas je odvelo do svakog kraja planete. Čudno je, ali i divno, što nas je fudbal doveo u Japan da se oprostimo od njega", napisao je Inijesta u otvorenom pismu Toresu, sa kojim je prvi put zaigrao kadetskoj reprezentaciji Španije pre 20 godina.

Fernando Tores počeo je karijeru u Atletiko Madridu, da bi 2007. prešao u Liverpul, gde je na 142 utakmice dao 81 gol. Četiri godine kasnije kupio ga je Čelsi za 50 miliona funti, što je u to vreme bio britanski rekord.

Iako u plavom dresu nije pružao sjajne partije, bio je deo tima koji je 2012. osvojio Ligu šampiona.

Kasnije je igrao još za Milan, a 2014. se vratio u Atletiko, sa kojim je 2018. podigao trofej Lige Evrope, kao sa Čelsijem pet godina ranije. Zatim se zaputio u Japan...

Povukao se kao treći strelac u istoriji "A" selekcije Španije, za koju je nastupio na šest velikih takmičenja.

Tagovi:
Sve vijesti