Još jedan REKORD: Ažuriraće 17 telefona na Android 10!

Autor:

Iz rekorda u rekord, a na radost korisnika, HMD Global najavio još jednu impresivnu listu ažuriranja!

0
A- A A+

Nokia telefoni od prihvatanja Android One platforme postali su najbrži telefoni po pitanju dobijanja novog Android softvera, i to dve generacije od aktuelnog izdanja s kojim stignu, što ne ispunjavaju ni najveći proizvođači za toliki broj modela, i tri godine sigurnosnih ažuriranja, koja neretko stižu i pre nego ih Google objavi za Pixel telefone.

Pročitajte i ovo: Takve telefone pamtimo - sjajna vest za korisnike!

Najavljen je Android 10, čije ime znači odbacivanje naziva po slatkišima, a odmah zatim je HMD Global, dom Nokia telefona, objavio još jednu impresivnu listu ažuriranja, na kojoj je ni manje ni više, nego 17 modela! Nokia je ažuriranja podelila po tromesečjima, pa će po sadašnjem rasporedu isporuka Android 10 softvera teći na sledeći način:

- Do kraja decembra: Nokia 7.1, Nokia 8.1 i Nokia 9 PureView
- Na prelazu 2019. na 2020. godinu: Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7 Plus
- Do proleća 2020: Nokia 2.2, Nokia 3.2, Nokia 3.2 Plus, Nokia 4.2
- Prelaz prvog i drugog tromesečja: Nokia 1Plus, Nokia 5.1 Plus, Nokia 8 Sirocco
- Do kraja drugog tromesečja: Nokia 1, Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 5.1.

Pročitajte i ovo: Nokia uči na greškama, biće mnogo bolja sledeći put!

Nokia je najbrže isporučivala ažuriranja za sve modele sa Android N na Android O sistem, zatim sa Android O na Android P, a verujemo da će se nesmanjen tempo nastaviti i sa prelazom Nokia P u Nokia Q tj. Nokia 10 sistem. Inače, kuriozitet ovog proizvođača jeste da je sve aktuelne modele nadogradio na Android Pie 9.0, osim Nokia 2 modela, za koji korisnik može da izabere da li želi da ga nadogradi ili ne, zbog određenih sistemskih ograničenja tog uređaja.

Nažalost, Android 10 neće se pojaviti, kao što vidimo na Nokia 8 uređaju.

I za kraj vas podsećamo da na odabranim Nokia telefonima postoji mogućnost testiranja najnovijeg Android 10 operativnog sistema.


Izvor: Nokia Mobile

Izvor: Nokia Mobile

Izvor: Nokia Mobile

Sve vijesti