Klop ga je čekao kao "žena muža iz ZATVORA": I dočekao!

Autor:

Nemački stručnjak bio je strpljiv, pažljiv, a sada može da pravi velike planove sa odličnim vezistom.

0
A- A A+
Jirgen Klop, Klop, Okslejd Čemberlejn Foto: Guliver/Getty images/Clive Brunskill

U avgustu 2017. godine, Liverpul je posle intenzivnih pregovora doveo jednog od najboljih igrača Arsenala, Aleksa Okslejd-Čemberlejna (26), sa namerom da ga uključi u tim kao veoma važnog člana.

Na nesreću obe strane, "Oks" je u aprilu 2018. godine doživeo strašnu povredu u polufinalu Lige šampiona protiv Rome i zbog nje propustio Svetsko prvenstvo u Rusiji, pa i ogroman deo prošle sezone.

Nije igrao sve do 26. aprila. Ukupno 366 dana!

Čim se povredio, Klop mu je prišao brižljivo i uveravao ga je da će ga sačekati. I održao je tu reč.

"Šteta je i nije fer da se takvom igraču i tako sjajnom momku dogodi ovakva povreda. Život je nekad baš takav. Čekaćemo ga, kao što dobra supruga čeka svog muža kada je on u zatvoru", uveravao je Nemac i nije slagao.

Okslejd-Čemberlejn je ovog leta potpuno oporavljen prošao pripreme, odigrao tri takmičarske utakmice i dobio čvrsto uverenje da ga i Klop i Liverpul imaju u planovima.

Klub sa Enfilda saopštio je u četvrtak da je "Oks" potpisao novi, višegodišnji ugovor.

"Osećam kao da sam propustio godinu, što je zapravo i tačno. Zaista sam uzbuđen zbog ovog potpisa. Osećam ovo kao priliku da nadoknadim propušteno vreme. Nadam se da ću to učiniti i da ću dobrim igrama nadomestiti to što nisam bio prisutan prošle sezone", rekao je oduševljeni Englez nakon što je stavio potpis na dokument. 

Sigurno je lepo imati takvo poštovanje velikog kluba i velikog trenera.

Tagovi:
Sve vijesti