Akcija "Klap": Lakiću određen ekstradicioni pritvor

Autor:

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu je odredio ekstradicioni pritivor Dejan Lakić, koji je juče uhapšen u tom gradu po međunarodnoj potjernici Interpola Podgorica, saopšteno je iz Uprave policije

Akcija "Klap": Lakiću određen ekstradicioni pritvor Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

“Naime, juče je, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Podgorica, kroz zajedničku aktivnost ciljanog traganja službenika Sektora kriminalističke policije i nadležnih policijskih službi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, lociran i uhapšen Dejan Lakić”, navode iz policije.

“Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi njegovog izručenja našoj državi”, dodaju oni.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo u okviru akcije “Klap”, koju je pokrenulo u maju ove godine, tereti više osoba, među kojima je i Lakić, da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djela utaja poreza i doprinosa i krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja.

SDT je ovaj postupak označio tajnim.

Lakića kojeg je SDT označio kao jednog od organizatora kriminalne organizacije u ovom slučaju je do danas bio u bjekstvu. Od kako je bio u bjekstvu on je putem društvenih mreža, iznosio niz teških optužbi na račun brojnih zvaničnika i policijskih službenika.

Tagovi:
Sve vijesti