Vojska Crne Gore garant mira i stabilnosti

Autor:

Crnogorska vojska garant je mira i stabilnosti zemlje i njenih građana, i doprinosi globalnom miru djelujući u okviru NATO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojska Crne Gore garant mira i stabilnosti Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Komentarišući stavove Demokratskog fronta (DF) da je patroliranje albanskih policajaca na crnogorskoj teritoriji nije u skladu sa sporazumom dvije države, iz Ministarstva su kazali da taj DF i njegovi lideri vode negativnu kampanju protiv vojske.

Iz tog vladinig resora su naveli da DF to radi preko svojih stranačkih saopštenja i njima bliskih medija iz okruženja kako bi kompromitovali Crnu Goru i njene institucije.

„Cilj im je narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama iz okruženja“, kaže se u saopštenju.

Prema njihovim riječima DF je u političkoj agoniji i unutar stranačkog nereda koji ih gura u destrukciju Crne Gore.

„Oni sopstvenu državu često ne priznaju i rado bi je vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke „Velike Srbije“, pa zbog toga ne reagujemo na njihove navode“, kazali su iz Ministarstva.

Kako su kazali, ovoga puta reaguju jer atakuju na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi.

„Sastav Vojske Crne Gore odslikava državu u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima, i upravo zato u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana“, poručili su iz tog vladinog resora.

Sve vijesti