Juve se prilagođava i Aziji: Hoćemo ranije da igramo

Autor:

"Stara dama" sve više razmišlja o navijačima iz inostrastva, a sve manje o "domaćim"...

Juve se prilagođava i Aziji: Hoćemo ranije da igramo Foto: Guliver/Pakawich Damrongkiattisak/Getty Images

Juventus na razne načine pokušava da se "probije" na velika tržišta!

Nakon što su (navodno) odustali od tradicionalnih crno-belih "pruga" na dresovima zbog Amerikanaca i drastično promenili dizajn za novu sezonu, sada su od čelnika Serije A zatražili da ranije igraju utakmice - kako bi bili zastupljeniji u Aziji.

Italijanski mediji prenose da Juventus želi da se Serija A približi Premijer ligi kao što je to bilo devedesetih godina, a da su termini i te kako važni...

Zbog jakih vrućina u ovo doba godine u prva tri kola utakmice u Kalču neće počinjati pre 18 časova, dok nedeljom inače postoji termin od 12.30, koji bi odgovarao navijačima u Aziji, a Juventus očigledno želi da on bude još zastupljeniji.

Hteli bi da se izbegnu večernji mečevii da navijači u Aziji više mogu da prate njihove mečeve.

"Moramo da pronađemo pravi balans između domaćeg i globalnog tržišta", rekao je Đorđo Riči ispred Juventusa i poručio da je prevelika razlika između Kalča i Premijer lige.

Juventus je inače predlagao i da neke utakmice u iduće tri godine budu odigrane u Kini, dok su nedavno "loše prošli" u Južnoj Koreji, kada su tamošnji navijači očekivali da vide Kristijana Ronalda - koji na kraju nije nastupio na toj utakmici.

Zbog toga Juventusu čak preti i tužba...

Tagovi:
Sve vijesti