“Partizan san, Zvezda nema šanse, NATO ne zaboravljam“

Autor:

Luka Đorđević o vječitim rivalima iz Beograda, kao i o politici, srećan je što je stigao u Lokomotivu, a ne opterećuje se prošlošću i nedobijanju šanse u Zenitu

“Partizan san, Zvezda nema šanse, NATO ne zaboravljam“ Foto: MONDO

Luka Đorđević je prethodnog vikenda debitovao za Lokomotivu u gradskom derbiju protiv Dinama ušavši u 78. minutu na VTB areni pri rezultatu 1:1.

Na kraju su “lokosi“ slavili sa 2:1, a 25-godišnji reprezentativac Crne Gore je svojim ulaskom razdrmao ekipu. To je bio povodom ruskom portalu Čempionat da napravi opširan intervju sa rođenim Budvaninom, koji je u Moskvi zadužio dres sa brojem 22.

Napadačem, koji je nedavno potpisao petogodišnji ugovor vrijedan milion i po po sezoni, a koji je plaćen dva i po miliona Zenitu (u Sankt Peterburgu nikad nije dobio pravu šansu) za transfer.

A Luka je pričao o Partizanu i Crvenoj zvezdi, jer nikada nije skrivao da je veliki navijači beogradskih “crno – bijelih“.

Iako ima i u mojoj zemlji velikih klubova, mnogi u Crnoj Gori navijaju za Partizan ili Crvenu zvezdu. Generalno, crveno - bijeli imaju više navijača, ali nikada nisam želio da budem kao većina. Uz starijeg brata postao sam navijač Partizana. Kada sam bio šesti razred otac me je poveo na derbi u Beograd. Pobijedili smo 3:2. Poludio sam od sreće“, rekao je Đorđević, koji želi da jednog dana obuče dres Partizana...

San mi je da zaigram za Partizan. Ali, teška je situacija sada tamo. Mnogo mojih prijatelja je igralo za crno-bijele posljednjih godina i ispričali su mi dosta loših stvari“.

Kao svaki okoreli navijač, Đorđević ne želi da vidi Crvenu zvedzu u Ligi šampiona, koja večeras (21.00) igra prvi meč plej ofa za elitno takmičenje protiv Jang Bojsa.

Neće ona proći. Još ima šansi? Nema. Previše bi joj bilo da drugu godinu zaredom igra u Ligi šampiona“, rekao je uz smijeh Đorđević.

A Luka nije bježao ni od politike. Pričao je o NATO bombardovanju kojem je bila izložena nekadašnja Jugoslavija, a samim tim i naša Crna Gora.

Uključen je osiromašeni uranijum u bombardovanje Jugoslavij. Zbog toga je veliki broj ljudi dobio kancer. Saznao sam iz medija da posljedice štetnih materija ostaju 20 hiljada godina. Tako ni ja 20 hiljada godina ne mogu imati pozitivno mišljenje o bombardovanju“, jasan je Luka Đorđević, koji je prezadovoljan što će igrati za Lokomotivu i ne osvrće se na prošlost i nedobijenu šansu u Zenitu.

Sve vijesti