Bivši ministar turistima izdavao "LUX USTAŠKU VILU"

Autor:

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmlljivao je turistima luksuznu vilu s portretima ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

0
A- A A+
Hrvatska, zastava Hrvatske, hrvatska zastava, hrvatska, Hrvati Foto: MN Press

  Policija je u luksuznoj vili namijenjenoj turistima pronašla Pavelivićevu fotografiju na kaminu u kuhinji, uz fotografiju prvog hrvatskog predsjednika nezavisne Hrvatske Franje Tuđmana.

Policija je juče pretresla objekte u vlasništvu Kuščevića, a riječ je o porodičnoj kući, ali i čuvenoj štali koju je prenamijenio u kuću, odnosno vilu sa bazenom u mjestu Nerežišća na Braču, koju je iznajmljivao turistima, na platformi Booking.

Na Booking-u je objavljeno mnoštvo fotografija objekata za iznajmljivanje, a na jednoj od njih se vide razni predmeti izloženi u kući, među kojima i portret Pavelića.

Jutarnji piše da je Pavelić na fotografiji u uniformi i ona je smještena na kihinjskom kaminu.

Na istom je kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena i bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svjetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša.

Sliku s Tuđmanovim likom ima i na drugim mjestima u kući, kao i brojna raspeća i slike s vjerskim motivima.

Inače, bivši ministar ovu vilu iznajmljuje od decembra 2014. godine, a opisao ju je kao kuću za odmor u Nerežišćima s privatnim bazenom, parkingom, pogledom na more i WiFi-jem.

Kuća ima pet spavaćih soba.

Trenutno na Booking-u stoji obavještenje da se kuća ne izdaje.

“Izvinjavamo se, ali treutno nije moguće ostaviti rezervaciju za ovaj hotel”, navodi se na ovaj internet platformi.

Tagovi:
Sve vijesti