Beograd ponovo najbolji “parti” grad na svijetu!

Autor:

U izboru čuvenog "Lonely planeta" Beograd je ponovo proglašen za grad sa definitivno najboljim i najpristupačnijim noćnim provodom na svijetu!

Beograd ponovo najbolji “parti” grad na svijetu! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

“Lonely planet” piše da srpska prijestonica nudi bučan i raznolik noćni život svakoga dana u nedjelji, a pogotovu vikendom, gdje žurke traju do ranih jutarnjih sati.

“Širok je spektar različitih žanrova muzike, te tako svako može pronaći mjesto koje mu idealno odgovara gledajući po vrsti muzike, ali i atmosferi. Po beogradskim klubovima moguće je čuti različite spojeve tehno, elektronske, pop, džez, turbo-folk, ali i narodne muzike po modernim kafanama” piše “Lonely planet”. 

Dodaje se da stranci obožavaju beogradske splavove i tokom čitavog ljeta uživaju u provodu na njima a cijene po barovima, klubovima, splavovima, kafanama su veoma pristupačne, kao i cijene smeštataja u poređenju sa glavnim gradovima u drugim državama.

Kurir podsjeća da se Beograd još 2009. godine našao na vrhu ljestvice kada se radi o noćnom životu, i deset godina kasnije i dalje se drži kao prvi na planeti.

Studija je analizirala 36 gradova u osam kategorija, uključujući i broj kafića i klubova koji postoje, te stopu kriminala, kao i prosečnu cenu za smeštaj, obrok brze hrane i taksi, a Beograd je proglašem najboljim "parti" gradom.

Srpska prijestonica postigla je veoma visok rezultat u svim kategorijama, navodi Kurir, dok je London ispred Beograda po broju barova i klubova.


Tagovi:
Sve vijesti