READY FOR SCHOOL: Djeca iz regiona zajedno ruše granice

Autor:

Mladi, pametni, uspješni, jedinstveni, kul, autentični – tako bi se mogla opisati „zlatna“ djeca koja su ovog ljeta ujedinila region učešćem u novom projektu

READY FOR SCHOOL: Djeca iz regiona zajedno ruše granice Foto: PROMO/Sport Vision

U pitanju je projekat Ready for Schoolkoji je u Beogradu okupio najuspešnije učenike iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Rumunije.

Sport Vision Foto: PROMO/Sport Vision

Petar Rakočević je petnaestogodišnji robotičar iz Crne Gore i jedan od članova nacionalnog Olimpijskog tima. Aleksandra Roljić, predstavnica Bosne i Hercegovine, atletičarka je koja drži juniorski nacionalni rekord na 400m. Pijanistkinja Una Miljuš iz Srbije sa samo 7 godina osvojila je Šopenov zlatni prsten, dok se danas može pohvaliti brojnim drugim priznanjima sa međunarodnih takmičenja.

Sport Vision Foto: PROMO/Sport Vision

Petra Krušelj je osamnaestogodišnja plesačica iz Hrvatske i državna šampionka u nekoliko plesnih kategorija. Martin Kopčev, zlatni olimpijac iz Bugarske, sa samo 17 godina ima kolekciju medalja iz oblasti matematike i informatike na kojoj bi mu pozavidjele i mnogo starije kolege. Graciozna balerina Badea Bjanka Andrea dolazi iz Rumunije i pobjednica je Youth America Grand Prix takmičenja u baletu, svjetski priznate baletske manifestacije, dok je Anže Hribar, gimnastičar iz Slovenije, jedan od najmlađih članova nacionalnog tima.

Svojim uspjesima, ali i nevjerovatnom energijom koju šire gdje god da se pojave, tinejdžeri iz regiona koji su uzeli učešće u projektu potpuno su zaslužili epitet Buzz Golden Kids, što je i glavna tema projekta. U intervjuu koji je tim povodom snimljen, otkrili su kako im polazi za rukom da sa tako malo godina imaju toliko uspjeha, šta je to što ih čini jedinstvenim, a ujedno dokazali da su i oni samo djeca koja se spremaju za novu školsku godinu i nove životne uspjehe. Poledajte video snimljen u projektu Ready for Schoolkoji je dokaz da granice ne postoje kada govorimo o istinskim ljudskim vrijednostima.

Sport Vision Foto: PROMO/Sport Vision

Projekat Ready for School organizovao  je Buzz Sneaker Station, sneaker koncept koji posluje u devet zemalja regiona, sa ciljem da skrene pažnju na uspješne klince iz regiona i pokaže da su pamet, uspjeh, posvjećenost i ljubav prema onome što radite vrijednosti koje se i te kako cijene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: MONDO

Sve vijesti