Uhapšen kum Duška Kneževića

Autor:

Kum odbjeglog bankara Duška Kneževića, D.S. uhapšen je danas oko 18 sati, saopšteno je iz Atlas grupe, prenosi CdM.

Uhapšen kum Duška Kneževića Foto: MONDO/ Atlas Foundation

Advokat uhapšenog, Zdravko Đukanović, kazao je da je D.S. uhapšen po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Uhapšen je bez ikakvog pravnog osnova i suprotno zakonu, a postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici se može okarakterisati kao otvoreni teror prema svim licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Cilj ovog terora je njihovo zastrašivanje, a smisao je stvaranje sve jačeg pritiska na Duška Kneževića, kako bi odustao od svoje borbe i od otkrivanja nezakonitosti u vrhu izvršne vlasti Crne Gore”, dodao je Đukanović.

D.S. je, kako tvrdi, jutros davao izjavu pred policijskim službenikom specijalnog policijskog tima, piše CdM.

“Nakon toga, policijski službenici su obavijestili specijalnog tužioca Lidiju Vukčević da je saslušanje završeno, koja je nakon toga telefonom pozvala D.S. i rekla mu da mora da i kod nje da izjavu u 15 sati. D.S. je saslušan i u Specijalnom državnom tužilaštvu i to saslušanje je trajalo gotovo dva sata”, dodao je on.

Iako je, kako navodi, Kneževićev branilac, Đukanoviću nije dozvoljeno da prisustvuje saslušanju.

“Ovakvo postupanje predstavlja drastičan i nezapamćen vid zloupotrebe službenih ovlašćenja i, kako sam već naglasio, nastavak još ekstremnijeg otvorenog terora prema članovima porodice i prema licima koja su bliska Dušku Kneževiću. Odbrana će o daljim radnjama i postupcima koje će preduzeti obavijestiti javnost nakon sjutrašnjeg saslušanja D.S., trećeg saslušanja u ova dva dana”, zaključio je Đukanović.

Sve vijesti