Vučić i Pompeo: Podrška SAD, Kosovo da ukine takse

Autor:

U Njujorku je završen sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, a prema očekivanjima glavna tema razgovora je bila situacija na Kosovu i Metohiji, objavio je Glas Amerike.

0
A- A A+

Vučić je posle susreta napisao: "Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema, čini mi se da sam na najkraći i na najjednostavniji način rekao stav Srbije.

Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije da utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse, koje su nam nametnute pre godinu dana, i po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku jer oni, kao i mi smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine", napisao je Vučić

Pompeo je planirao radni ručak sa Vučićem u 12:30 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 18:30 po našem, a on je trajao duže nego što je bilo najavljeno.

Radni ručak, koji je organizovan na marginama sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, bio je zatvoren za medije.

Analitičari ovaj susret vide kao vrlo značajan kada je reč o uključivanja SAD u rešavanje kosovskog problema i pravca u kome će se odvijati nastavak dijaloga, ali i tražiti moguće rešenje.

Vučić ide u SAD: Sa Pompeom u Njujorku, šta se očekuje

Sve vijesti