Mekinro je nervirao kao igrač, možda vas IZNERVIRA sad

Autor:

Najveći "prgavac" svetskog tenisa napravio je svoj Top 5 igrača svih vremena. Slažete li se s njim?

Mekinro je nervirao kao igrač, možda vas IZNERVIRA sad Foto: Guliver/Getty images/Jordan Mansfield

Džon Mekinro ostavio je dubok trag u teniskoj istoriji. Osvojio je sedam grend slem trofeja, od ukupno 77 pehara, bio je broj jedan na ATP listi, ali ga mnogima ostao u sećanju zbog svog prgavog ponašanja.

Uvek je bio bez "dlake na jeziku", često brzoplet, bez takta i "bez kočnice".

Uvek je govorio ono što misli, ma koliko to možda nekada većini zvučalo suludo.

I sada, pred US Open, imao je jednu takvu izjavu, koja će sigurno izazvati mnogo polemika.

Pričao je o "velikoj trojki" - Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koja već godinama nemilosrdno "praši" svetskim teniskim terenima.

"Federer je najkompletniji igrač i kada je na vrhuncu niko ne može da mu parira, pravi vinere iz svakog ugla terena, izmišlja tenis. Ipak, najgora noćna mora za mene bi bila da moram da igram sa Rafaelom Nadalom na šljaci, kada je u formi. A onda moramo reći i da Novak Đoković konstantno napreduje, čak i na servisu i u volejima",izjavio je Mekinro.

Mekinro je potom sastavio Top 5 naj igrača svih vremena.

"Imam top 4. To su Rod Lejver, Pit Sampras, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Novak Đoković je broj pet, ali on je u usponu", naveo je Mekinro i dodao da bi među 10 najboljih sigurno bilo mesta za njegovog velikog rivala Bjerna Borga, ali i Lua Hoda, sa kojim nije imao priliku da igra, ali zbog toga što "svi kažu da je bio najjači od svih kad je bio u top formi".

Tagovi:
Sve vijesti