FOTO: Kutinjo obukao Bajernov dres - ovako mu stoji...

Autor:

Poznati Brazilac definitivno je napustio Barselonu i preselio se na "Alijanc arenu" u Minhen.

FOTO: Kutinjo obukao Bajernov dres - ovako mu stoji... Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Kneffel/dpa

Jedan od najvećih transfera ovog leta realizovan je u ponedeljak.

Filipe Kutinjo (27) napustio je Barselonu i prešao u Bajern Minhen kao pozajmljeni igrač, uz dogovor da prvak Nemačke ima mogućnost da sledećeg leta potpiše dugoročni ugovor sa njim, za obeštećenje od 100 miliona.

Nekadašnji as Liverpula, koji se nije najbolje snašao na Nou Kampu u prethodnih 18 meseci, stigao je u Nemačku i na "Alijanc areni" prvi put obukao dres bavarskog giganta.

Pogledajte fotografije njegove promocije.

"Ova selidba za mene predstavlja novi izazov u novoj zemlji, u jednom od najboljih klubova u Evrope. Veoma se radujem svemu tome. Poput Bajerna, imam velike ambicije i uveren sam da ću moći da ih ostvarim zajedno sa novim saigračima", izjavio je Brazilac.

Direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je klub dugo radio da bi doveo Kutinja i da je on veoma srećan jer je transfer realizovan.

"Zahvaljujemo Barseloni jer su pristali na ovaj prelazak. Zbog svoje kreativnosti i izuzetnih veština, Filipe je igrač koji će odman ojačati naš napad", izjavio je on.

Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić lično je putovao u Barselonu da bi dobio pristanak španskog prvaka.

"Filipe je tokom pregovara veoma jasno izrazio stav da apsolutno hoće u Bajern. On je igrač svetske klase, sjajnih sposobnosti i može da zauzme mnogo pozicija u napadačkoj liniji. Naš napad dobio je još više kvaliteta, a Kutinjo će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve u sezoni 2019/20".

Sve vijesti