U Tivtu će biti izgrađen sportsko-rekreativni centar

Autor:

U Tivtu u naredne dvije godine biće izgrađen savremeni sportsko-rekreativni centar, sa pratećim sportskim sadržajima, najavio je predsjednik te opštine Siniša Kusovac.

U Tivtu će biti izgrađen sportsko-rekreativni centar Foto: MONDO/Miljana Dašić

On je, povodom međunarodnog karate seminara, na kojem je predavač bio petostruki šampion svijeta u karateu Rafael Agajev iz Azerbejdžana, kazao da će izgradnja tog centra doprinijeti da u tom gradu broj dolazaka sportista bude veći i da on bude pozicioniran i kao sportsko-rekreativna destinacija.

„Ovakav seminar doprinio je da dođemo u poziciju da u Tivtu počnemo da, u naredne dvije godine, pravimo sportski kompleks. Već smo donijeli Odluku o kupovini kompleksa oko Sportske dvorane Župa, sa ciljem izgradnje sportsko-rekreativnog centra, sa pratećim sportskim sadržajima“,
rekao je Kusovac.

Prema njegovim riječima, osim što je nautička destinacija, Tivat treba da bude sportska i kulturna destinacija.

Kusovac je rekao da će na sjutrašnjojs jednici Skupštine biti donijeta odluka o otkupu četiri hiljade kvadrata zemlje, u okviru sportskog kompleksa Župa.

„Taj kompleks će biti zaokružen, a u narednom periodu, uz rad arhitekata, će na ovome mjestu biti izgrađena nova sportska dvorana, novi sportsko-rekreativni centar, sa svim sadržajima“, naveo je Kusovac, prenosi PR centar.

Rukovodstvo te opštine, dodao je Kusovac nastojaće da koliko bude dozvoljavala prostorno-planska dokumentacija, izgradi i zatvoreni bazen.

„Tivat ima preko 40 sportskih klubova, intenzivno radimo i ulažemo u sportsku infrastrukturu, u sportske klubove, ali ovo treba da bude jedna kruna. Ta kruna treba da čini da svi sportski klubovi dolaze ne samo iz države, nego i iz inostranstva“, rekao je Kusovac.

Najtrofejniji karatista svih vremena i petostruki šampion svijeta, Rafael Agajev kazao je da je u Crnoj Gori prvi put, navodeći da bi htio da, u narednom periodu, dolazi češće.

„Vašu reprezentaciju vrlo dobro znamo, na takmičenjima smo suparnici, ali nismo neprijatelji. Poslije takmičenja smo svi prijatelji. Želio bih vašem timu da postane svjetski šampion“, kazao je Agajev.

Na međunarodnom karate seminaru, čiji su organizatori klub Mawashi 2015 i Karate savez Crne Gore, učestvuje oko 200 karatista iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Albanije.

Tagovi:
Sve vijesti