Policijske patrole ALBANIJE u selima u Crnoj Gori

Autor:

Građani sela Đuliće u opštini Andrijevica tvrde da se policijska partola iz Albanije pojavila na teritoriji te crnogorske opštine, prenose Večernje novosti.

6
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Iz crnogorske policije navode da je riječ o sprovođenju dogovora između Crne Gore i Albanije, kako bi se policije dvije države bolje suprotstavile organizovanom kriminalu.

"Službenici granične policije Republike Albanije su prethodnih dana boravili na teritorijama opština Andrijevice i Berana u pograničnom dijelu prema Republici Albaniji u skladu sa sporazumom dvije države a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dvije države", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije napominju da postoji uredna evidencija na Graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom dijelu naše države.   

"Službenici Uprave policije, u skladu i sa drugim međudržavnim sporazumima, imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Republike Albanije, koja se ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, redovne sastanke na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou kao i kroz rad zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom dijelu", saopšteno je iz policije.

List navodi da je pojava patrole veoma uznemirila javnost te opštine koja se graniči sa Albanijom.

"Na katunu Asanac, iznad Đulića, primijetili smo policijsku patrolu iz Albanije. Doduše, bili su nenaoružani, ali, simptomatično je da se baš sada pojavljuju na našoj teritoriji. Obavještavamo nadležne da ćemo se samoorganizovati i da više nećemo dozvoliti nikakvu kontrolu naše teritorije, pa makar se sa bilo kim Albanci dogovarali", rekli su mještani Đulića Večernjim novostima.

ALBANCI prijetili MONAHINJAMA u manastiru Beška

Sve vijesti