Mandić: Beograd je sada bliži Baru, a Srbija Crnoj Gori

Autor:

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je danas da je otvaranje autoputa "Miloš Veliki" istorija i za Srbiju i Crnu Goru.

Mandić: Beograd je sada bliži Baru, a Srbija Crnoj Gori Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Mandić je, u izjavi novinarima tokom obilaska novog autoputa zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao da je od danas Beograd bliži Baru, a Srbija bliža Crnoj Gori.

"Ovo su sanjale generacije građana Crne Gore. Migracioni tok je išao vijekovima iz Crne Gore, a ovaj put će pomoći da najmanje dvije Crne Gore koje žive van današnje Crne Gore počnu da se vraćaju svom zavičaju. Ovo je velika šansa“, konstatovao je on.

Mandić je, u svom obraćanju kod isključenja za Ub, podsjetio da je kralj Nikola, nakon oslobođenja Bara, rekao da je Crna Gora dobila izlaz na more, i da se time Srbija vjenčava sa morem.

"Danas će ovaj put biti dio koji će vjenčati Srbiju sa Crnom Gorom i svakako sa morem. Vjerujem da će Luka Bar i željeznička pruga Beograd-Bar biti glavni oslonac za ekonomski oporavak Crne Gore", kazao je on dodajući da su se preci uvijek znali gdje treba da se oslone i gdje treba da se kreću.

Izrazio je žaljenje što se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika i što niko neće da kaže da se gradi autoput Bar-Beogard, već govori samo o Bar-Boljare.

"Taj autoput bio bi besmislen ako se ne nastavi tamo gdje je i glavni put Crne Gore ka Evropi, a to je Beograd", istakao je Mandić.

Kazao je da je veoma srećan što može da bude dio važnog istorijskog trenutka, kada Srbija ostvaruje još jednu veliku ekonomsku pobjedu.

"Radujemo se jer znamo da to nije samo pobjeda Srbije, već svih nas. Kada su prije mnogo decenija Srbija i Crna Gora spajane željeznicom jedan naš čuveni srpski književnik iz Crne Gore dao je predlog da želi da finansira metar pruge koji spaja Srbiju i Crnu Goru. Ovo nije metar, već imamo 100 kilometara autoputa koji ide ka Crnoj Gori", naglasio je Mandić.

Izvor: Tanjug

Sve vijesti