Novo na Instagramu: PRIJAVITE lažni sadržaj!

Autor:

Korisnici će ubuduće moći da označe neki sadržaj kao lažnu informaciju, evo šta će Instagram dalje uraditi sa tim postovima!

Novo na Instagramu: PRIJAVITE lažni sadržaj! Foto: Instagram

Instagram će do kraja avgusta svim korisnicima širom svijeta omogućiti da prijave sadržaj koji smatraju lažnim.

Platforma za dijeljenje fotografija i videa saopštila je da će nova opcija omogućiti obilježavanje sadržaja koji potencijalno dovodi u zabludu, kako bi se širenje lažnih informacija zaustavilo.

"Ponosan sam što mogu da podijelim sa vama da ćete ubuduće moći da nas obavijestite da su postovi na Instagramu lažne informacije. Ovo je prvi u nizu koraka koje preduzimamo kako bismo zaustavili širenje netačnih informacija," saopštio je prvi čovek Instagrama Adam Moseri.

Prijavljivanje sadržaja vršiće se tako što ćete kliknuti na tri tačkice u gornjem desnom uglu nekog posta, gdje ćete pronaći opcije da ga prijavite kao neprikladan ili kao lažnu informaciju.

Instagram će, po dobijanju vaše prijave, zadatak da provjeri informaciju dodijeliti zaposlenom na "provjeri činjenica". Interesantno je da Instagram neće uklanjati postove koji su netačni, samo će spriječiti da se oni prikazuju u pretrazi, uz haštagove koji ih prate ili na "Explore" stranici.

Instagram će informacije dobijene od korisnika iskoristiti i za obučavanje vještačke inteligencije koja će, u nekom trenutku u budućnosti, moći sama da prepoznaje i prijavljuje lažne informacije umjesto korisnika.

Šta mislite, da li je ovo ispravna strategija Instagrama?

Tagovi:
Sve vijesti