“Crna Gora rasterećena, Srbija za medalju”

Autor:

Nekadašnji selektor naše košarkaške reprezentacije i bivši strateg Budućnosti i Crvene zvezde, Dejan Radonjić kratko o predstojećem Mundobasketu

“Crna Gora rasterećena, Srbija za medalju” Foto: MN Press

Svjetsko košarkaško prvenstvo u Kini (31. avgust - 15. septembar) je sve bliže i bliže, reprezentacije se uigravaju i muče muku sa povredama, a javnost u našoj zemlji i okruženju sa nestrpljenjem čeka da šou Mundobasketa počne. Crna Gora će po prvu put učestvovati na SP, dok je Srbija po navici jedan od favorita za medalju.

Tako razmišlja trener Bajerna, te nekadašnji selektor naše košarkaške reprezentacija i bivši strateg Budućnosti i Crvene zvezde, Dejan Radonjić.

“Crna Gora je ostvarila fantastičan uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo, očekujem da će dati sve od sebe u svakom meču i pokušati da napravi što bolji rezultat i stigne do istorijskog uspjeha”, nada se Radonjić da će “crveni” proći grupu u kojoj su još Grčka, Brazil i Novi Zeland. “Postoji određena doza rasterećenosti, ali sa druge strane i motiv da se na što bolji način reprezentuje svoja zemlja”, poručio je Dejo, koji se kratko osvrnuo na “orlove”.

“Srbija ima mnogo razloga za optimizam i nadu da će da osvoji medalju”, jasan je Radonjić.

Sve vijesti