Oglasio se Lončar, evo šta kaže o smrti devojčice

Autor:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do kraja biti ispitana reakcija službe Hitne pomoći u slučaju smrti dvogodišnje devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, a koja je potom umrla u Surdulici.

0
A- A A+
zlatibor lončar Foto: Mondo/Goran Sivački

"Hitna pomoć je krenula iz Surdulice i našli su se na pola puta. Pokušali su sve mere reanimacije ali nije uspelo. Sačekaćemo rezultate obdukcije samo molim za malo strpljenja", kazao je Lončar koji je roditeljima preminule devojčice izrazio saučešće.

On je dodao da i taj slučaj pokazuje koliko je bilo loše uvođenje decentralizacije u zdravstvu zbog koje se u konkretnom primeru ne zna da li je za intervenciju nadležan dom zdravlja u Surdulici ili u Vlasotincu.

"Zato od 1. januara svi domovi zdravlja prelaze na nivo republike", rekao je ministar.

Dvogodišnja devojčica preminula je juče u Zdravstvenom centru u Surdulici nakon što joj je pozlilo na Vlasinskom jezeru gde je bila s porodicom na letovanju.  

Nakon što je devojčici pozlilo, roditelji su pozvali Hitnu pomoć u Crnoj Travi gde im je rečeno da ne mogu da izađu na teren, dok im je u Surdulici u ovoj službi preporučeno da sami transportuju devojčicu do najbliže ambulante jer "trenutno nemaju vozilo koje bi mogli da pošalju", javili su juče beogradski mediji.

Opširnije o tragediji čitajte ovde:

Umrla devojčica u Surdulici, Hitna ODBILA da dođe!?

Sve vijesti