ZBRISAO IM NA AERODROMU:Internet kralj droge na slobodi

Autor:

Ukrajinska nacionalna policija potvrdila je danas da je Amos Dov Silver, osnivač najveće svetske mreže prodaje droge preko interneta, pobegao sa kijevskog međunarodnog aerodroma Borispil.

0
A- A A+
aerodrom, putovanja, putovanje, pakovanje, prtljag, kofer Foto: Guliver/Getty Images/champlifezy@gmail.com

"Da, dogodilo se (bekstvo). Međutim, policija nije zvanično o tome informisana. Njegovo izručenje je bilo isključivoj nadležnosti Ukrajinske bezbednosne službe (SBU), oni nisu informisali policiju, kancelariju državnog tužioca niti bilo koju agenciju koja je obično uključena u takve procedure. Zato je ta stvar u njihovoj nadležnosti”, navela je policija.

Tass nije bio u mogućnosti da dobije zvanični komentar SBU.

SRBIN pobegao iz zatvora u Bohumu, traže ga helikopteri

Ranije je ukrajinski onlajn list Strana izvestio da se bekstvo kralja droge dogodilo prošle večeri, kada je doveden na aerodrom da bude deportovan u Izrael.

Taj list je objavio da je on prošao kroz pasošku kontrolu i da mu je skinuta nanogica. On se zatim uputio ka zoni djuti fri šopa pre nego što je nestao.

Odluka o deportaciji izraelskog građanina doneta je 15.avgusta iako ukrajinske vlasti nisu izvestile izraelske kolege o tome i sami su je izvodili.

Amos Dov Silver je osnivač najveće globalne distribucione mreže droga preko interneta i ima dvojno državljanstvo SAD i Izraela.

Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtev Izraela. U to vreme vlasti Ukrajine su označile hapšenje Silvera kao najveću uspešnu zajedničku operaciju ukrajinske policije i kolega iz inostranstva.

U julu je Silver pušten iz sudskog pritvora i stavljen u kućni pritvor.

Sve vijesti