U Podgorici uhapšen srpski državljanin sa 43 kg skanka

Autor:

Službenici policije uhapsili su državljanina Srbije A.O. (47), u čijem vozilu su otkrili 43 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju u zemlje Evropske unije.

U Podgorici uhapšen srpski državljanin sa 43 kg skanka Foto: MONDO Ilustracija

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa Upravom carina, izveli koordiniranu akciju u kojoj je presječen lanac krijumčarenja skanka.

Navodi se da je u akciji je učestvovalo više organizacionih jedinica policije.

„Vozilo Nissan Juke je zaustavljeno u naselju Mareza u Podgorici. Pretresom vozila, kojim je upravljao A.O, je u specijalno izrađenim bunkerima na više mjesta u unutrašnjosti vozila pronađeno 61 pakovanje marihuane tipa skank, težine 43 kilograma“, kaže se u saopštenju.

A.O. je uz krivičnu prijavu priveden specijalnom državnom tužiocu, a droga će biti upućena na vještačenje u Forenzički centar.

Iz policije su kazali da preduzimaju dalje radnje i mjere u cilju identifikacije svih članova kriminalne organizacije koji su krijumčarili drogu na međunarodnom nivou.

„Crnogorska policija je uspješna u borbi protiv droge, i u periodu od 1. jula prošle do 1. jula ove godine zaplijenila je ukupno 2,9 tona opojnih droga“, dodaje se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti