Uhapšen osumnjičeni za ubistvo prije 11 godina!

Autor:

Uhapšen srpski državljanin koji se potražuje zbog sumnje da je počinio ubistvo u Holandiji

0
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeni Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Crnogorska policija je, na Graničnom prelazu Dračenovac, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, uhapsila sprskog državljanina A.M. (37), koji se potražuje međunarodnom Interpolovom potjernicom zbog sumnje da je prije više od 11 godina u Holandiji počinio krivično djelo ubistvo.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, međunarodna Interpolova potjernica izdata je za A.M. radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Holandiji zbog osnovane sumnje da je 20. juna 2008. godine, u gradu Breda, sa više uboda nožem ubio jednu osobu.

„Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju je za A.M. donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora. Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Holandije radi izručenja tog lica ovoj državi“, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave policije podsjećaju da je, na osnovu inostranih međunarodnih potjernica, u prvoj polovini ove godine na teritoriji uhapšeno 29 osba koje međunarodno potražuju druge države.

„Policije inostranih zemalja su, postupajući po međunarodnim potjernicama koje je izdao NCB Interpol Podgorica, u prvoj polovini godine u inostranstvu lišili slobode 20 lica koje međunarodno potražuje crnogorska policija“, dodaje se u saopštenju.

Sve vijesti