TUŽBA: Apple UKRAO tehnologiju za novije iPhone kamere?

Autor:

Kompanija koja je rastavila iPhone uređaj i "imala šta da vidi" tuži Apple za kršenje deset patenata!

TUŽBA: Apple UKRAO tehnologiju za novije iPhone kamere? Foto: YouTube/Screenshot/Apple

Izraelska kompanija Corephotonics podnela je tužbu pred američkim sudom zbog krađe svoje patentirane tehnologije.

Ista kompanija tužila je Apple i pre dve godine, tvrdeći da je kompanija neovlašćeno iskoristila patentiranu tehnologiju za dual kamere i opcije zumiranja na uređajima iPhone 7 Plus i iPhone 8. Sada, Corephotonics tvrdi da je SVAKI model nakon iPhone 7 uređaja koristio njihovu tehnologiju bez dozvole.

Tužba je podneta u Okružnom sudu severne Kalifornije, a kompanija Corephotonics zahteva da Apple prestane da koristi njihovu tehnologiju i isplati odštetu zbog neovlašćenog korišćenja, kao i da namiri honorare advokatskog tima koji će se baviti ovim slučajem.

U novoj tužbi, kao i u staroj, Corephotonics navodi da je sa predstavnicima kompanije Apple pregovarano o licenciranom korišćenju tehnologije dual kamere još pre više godina, ali da je Apple zatim "ukrao" tu tehnologiju i predstavio je kao svoju. U pitanju su patenti podneti američkim vlastima između novembra 2013. i juna 2016, njih ukupno deset, koji obuhvataju tehnologije optičkog zumiranja, mini teleobjektiv, i softver koji uklapa fotografije nastale uz pomoć dve kamere na zadnjoj strani uređaja.

Corephotonics navodi da je dokaze za neovlašćeno korišćenje svojih patenata pribavio "jednostavnim otvaranjem iPhone 7 Plus uređaja" - svi su se nalazili unutar tog pametnog telefona.

Apple se još uvek nije oglasio povodom nove tužbe.

Sve vijesti