Zatvorenik tražio da se obračuna sa direktorom ZIKS-a!

Autor:

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama osuđenik Ivan Vujović prijetio zatvorskom policajcu i direktoru ZIKS-a za vrijeme redovne posjete u prostorijama spuškog zatvora.

Zatvorenik tražio da se obračuna sa direktorom ZIKS-a! Foto: MONDO/Aleksandra Rogošić

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, policija je obaviještena zatvorenik Ivan Vujović prijetio zatvorskom policajcu. 


Navodno, Vujoviću je bio otac u posjeti kada je došlo do incidenta u kojem ovaj zatvorenik nije poštovao kućni red zbog čega je opomenut. On je, navodi Pobjeda, ubrzo nakon toga počeo da viče, prijeti i traži da pozovu direktora zatvora i njegovog pomoćnika da se i sa njima obračuna.

Tom prilikom je, kako je nezvanično rečeno Pobjedi, zatvorenik direktora ZIKS-a I njegovog pomoćnika nazivao pogrdnim imenima, a u prijetnjama se pridružio i njegov otac.

Podgorički dnevnik navodi da je o događaju obaviješteno Osnovno tužilaštvo, gdje je konstatovano da je Vujović počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pobjeda podsjeća da je Vujović osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića 2008. godine u Podgorici. Krajem decembra 2015. godine pobjegao je iz bijelopoljskog zatvora, a uhapšen je u novembru 2016. godine u Njemačkoj, u blizini granice sa Holandijom. Zbog bjekstva iz zatvora u oktobru 2017. godine osuđen je na tri godine i mjesec zatvora.

Tagovi:
Sve vijesti