Zbog prebijanja supruge 45 dana zatvora

Autor:

Bjelopoljac H.Z. odlukom predsjednika Suda za prekršaje u tom gradu, Alije Beganovića, zbog nasilja u porodici u produženom trajanju kažnjen je sa 45 dana zatvora.

1
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

  On je osuđen, jer je četiri dana svakodnevno tukao svoju suprugu H.S, prenose Dnevne novine.

"Imenovani je prekšaj počinio na štetu supruge H.S. u kontinuitetu četiri dana zaredom, a ona je slučaj prijavila tek četvrtog dana kada više nije mogla da trpi nasilje", saopšteno je iz tog suda.

Prema istraživanju OEBS-a o nasilju nad ženama u Crnoj Gori, koje je rađeno prošle godine, na ukupnom uzorku od 1.227 ispitanica, 11 žena izgubilo je bebu zbog fizičkog ili seksualnog nasilja sadašnjeg ili bivšeg partnera.

Kako se navodi u tom dokumentu, tri žene izjavile su da su zbog zlostavljanja ostale trudne.

“Oko 19 žena požalilo se da je usred zlostavljanja zadobilo prelome, slomljene kosti, razbijene zube. Unutrašnje povrede zabilježene su kod devet ispitanica, dok je modrice ili ogrebotine dobilo njih 51", navodi se u istraživanju.

Usljed zlostavljanja dvije žene od sadašnjih partnera, a oko šest njih od bivšeg partnera, dobile su rane, uganuća, opekotine. Na potres ili neku drugu povredu mozga zbog nasilja, prema istraživanju, požalile su se četiri ispitanice.

U istraživanju je navedeno da 83 odsto žena koje su doživjele fizičko i/ili seksualno nasilje od sadašnjeg partnera nijesu kontaktirale policiju ili drugu organizaciju zbog nedostatka povjerenja u institucije.

Tagovi:
Sve vijesti