Komunalna policija: Krađa ograde nije prijavljena!

Autor:

Komunalna policija Podgorice demantovala je tvrdnje direktora OŠ „Branko Božović” da je ovoj instituciji prijavljena krađa 30 metara škosle ograde.

Komunalna policija: Krađa ograde nije prijavljena! Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Ilustracija

Iz Komunalne policije Glavnog grada saopštili su da u proteklih mjesec dana nijesu dobili nijednu ovakvu prijavu, ali i da to nije njihova nadležnost, piše Dan.

List prenosi saopštenje ove službe u kojem se navodi da “poslovi Komunalne policije obuhvataju komunalni nadzor i obezbjeđivanje komunalnog reda u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast komunalnih djelatnosti i druge oblasti u kojima opština vrši sopstvene poslove ili poslove iz nadležnosti državne uprave koji su joj preneseni zakonom ili provjereni na osnovu zakona”. 


Komunalna policija nije nadležna za postupanje kada se radi o krivičnom djelu, što je iz djelokruga nadležnosti Uprave policije, odnosno Državnog tužilaštva. Komunalna policija je ovlašćena obavijestiti drugi nadležni organ radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti”, saopštili su iz Komunalne policije, prenosi Dan.

Iz podgoričke Komunalne policije su takođe poručili da u njihovom zapisniku nije bilo prijava povodom ovog slučaja.

“Uvidom u registar primljenih telefonskih inicijativa građana, kao i elektronsku bazu podataka arhive, konstatovano je da u proteklih mjesec dana nije prosleđivana ova inicijativa. Mi, bez obzira da li smo nadležni za postupanje bez izuzetaka prosleđujemo odgovore podnosiocima inicijative i ako nijesmo nadležni upućujemo na nadležne”, saopštili su iz Komunalne policije.

Sve vijesti