Disciplinska komisija UEFA je odlučila da Partizan kazni "praznim tribinama" na naredna dva susreta u njihovim takmičenjima zbog "rasističkog ponašanja navijača".

S obzirom na to da u kazni nije bilo jasno precizirano zbog čega je Partizan kažnjen (spekuliše se o skandiranju Mičelu Donaldu i "keltskom krstu"), Partizan je zatražio dodatno objašnjenje od UEFA i dobio ga prije roka.

Stigao je na adresu u Humskoj već posle dva dana (rok je pet), a potpredsjednik Vladimir Vuletić najavio je novinarima u Malatiji dalje korake kluba.

"FK Partizan će učiniti tri paralelna koraka - prvi je da ćemo sutra poslati žalbu Žalbenom vijeću, drugi u skladu sa članom 63. disciplinskog pravilnika zahtijevaćemo i usmeno saslušanje u Nionu i treće u skladu sa članom 62, stav 2, disciplinskog pravilnika daćemo obrazloženi zahtev predsjedniku Žalbenog vijeća da do okončanja žalbenog postupka suspenduje odluku o kazni", najavio je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu za "Večernje novosti".

Partizan će već večeras pokušati da se domogne plej-ofa za Ligu Evrope, pošto je potrebno da "potvrdi" prolaz protiv Malatije, dok ih potom očekuje (vjerovatno) Molde.

Ako dođe do duela - prvi susret bi se igrao u Beogradu (22. avgust).