Kako "Pop" stvara TIM od Amera: Sklonite te telefone...

Autor:

Nije u pitanju naređenje, ali sugestija koja se očekuje da ispune, a svi znamo šta to znači kada dolazi od njega...

Kako "Pop" stvara TIM od Amera: Sklonite te telefone... Foto: Guliver/Ethan Miller/Getty Images)

Teško da je Greg Popović očekivao da će mu se ovog ljeta praktično svi "superstarovi" zahvaliti na pozivu i da će američka reprezentacija za Mundobasket morati da "stvara" od ne tako atraktivnih imena, ali to se ipak desilo...

Imao je mnogo problema, ni na treninzima ne djeluje sve idealno pošto su navijači zabrinuti zbog poraza od "sparing" tima SAD, ali on smatra da je hemija među njima najvažnija.

"AP" prenosi da strogi i preki Popović imao zapravo samo jednu sugestiju.

Kazao je svojim igračima da samo sklone telefone dok zajedno doručkuju pošto želi da međusobno razgovaraju uz obrok, ali da ni to nije naređenje i neće nikoga ukoriti ukoliko bi to uradio, međutim pitanje je da li bi to iko smio!

"Imamo grupu u kojoj se zajedno dopisujemo, a na treninzima normalno pričamo među sobom. Istina je da su telefoni zabranjeni na doručku, ali to je odlično pošto možete sve bolje da upoznate, vidite šta rade, kako se osjećaju", ispričao je jedan od najboljih igrača u aktuelnom timu Kris Midlton i dodao da to ne iritira reprezentativce.

"Slažem se sa Popom", rekao je Kemba Voker i potom dodao:


"Nisu nam telefoni potrebni sve vrijeme. Ima vremena za njih, ali sada kada pokušavamo da se povežemo - nisu potrebni".

Ako neko zna da napravi odličnu atmosferu i tim u kome ima relativno dobre, ne i odlične košarkaše, onda je to Greg Popović i onda nije čudo zbog čega svi reprezentativci Srbije, uključujući i selektora, i dalje ističu da su oni prvi favoriti na Mundobasketu.

Sve vijesti