Evo ko je pomogao Mariju Miloševiću u bjekstvu!

Prema sumnjama istražitelja Miloševića je 2. maja prošle godine na granici Crne Gore i Kosova autom preuzeo A.Lj. (36) iz Podgorice!

Evo ko je pomogao Mariju Miloševiću u bjekstvu! Foto: MONDO

A. Lj. je uhapšen početkom marta na aerodromu Golubovci, nakon što je sletio međunarodnim letom iz Italije gdje živi već duži niz godina.

Prema saznanjima Pobjede, istražitelji su i ranije znali za njegovo učešće u ubistvu, ali on nije bio dostupan našim vlastima.

List navodi da su analiza baznog saobraćaja listinzi, nalazi vještaka, potvrdili su sumnju istražitelja da je A. Lj. pružao logističku podršku članovima kriminalne organizacije, a najviše Miloševiću koji je označen kao izvršilac ubistva Kruščića.

On ga je dovezao u Podgoricusa Kosova i nakon ubistva Kruščića odvezao na sjever Crne Gore.

Istražitelji sumnjaju da je A.Lj. član kriminalne organizacije na osnovu analize baznog saobraćaja i međusobnih komunikacija pripadnika kriminalnog udruženja.

Listinzi su, piše Pobjeda, pokazali da je 2. maja prošle godine Milošević ušao u Crnu Goru i da je u Rožajama uključio kriptovani telefon. Istovremeno je registrovano i korišćenje komercijalnog telefona koji koristi A.Lj. sa kojeg poziva i uspostavlja komunikaciju sa G. R. članom ovog kriminalnog udruženja.

Veza A.Lj. i Rakočevića potvđena je pronalaskom iznajmljenog vozila u garaži koju koristi A..Lj.  a ugovor o rentiranju tog vozila glasi na ime okrivljenog G.R. 

Sumnja se da je G.R. dovezao Miloševića do lokala “Palata“ na Starom aerodromu. Nakon što je, kako se sumnja, Milošević ubio Kruščića, njih dvojica su se, kako sumnja policija, odvezli do stana u Ulici 4. jula, gdje je Mario Milošević boravio do 23. maja 2018. Godine, piše Pobjeda.

Za to vrijeme G.R. mu je obezbjeđivao hranu. Milošević je napustio stan i otišao u Rožaje, dokle ga je vozilom „reno klio“ vozio G.R., dok su se A.Lj. i D. V. kretali ispred njih, kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu.

Nakon što su odvezli Miloševića do Rožaja, ostala trojica su se vratila u Podgoricu. 

Sve vijesti