Planirate putovanje u septembru? Ovo su naj destinacije

Autor:

Evo koje destinacije su najbolje za putovanja u septembru.

Planirate putovanje u septembru? Ovo su naj destinacije Foto: Guliver/Getty Images/LightFieldStudios

Mnogi u septembru odlaze na more, zbog toga što su tada aranžmani jeftiniji, a i manje su gužve. Septembar je inače dobar za putovanja jer su i na popularnim turističkim destinacijama manje gužve, a evo koje destinacije za ovaj mesec predlaže sajt traveltriangle.com.

Na prvom mestu, predlažu Barselonu, objašnjavajući da je septembar idealno vreme za posetu tom gradu jer je još uvek toplo, ali plaže nisu pretrpane turistima kao ranije tokom sezone. Zbog toga što ima mnoštvo crkava, istorijskih atrakcija, Barselona je idealna destinacija za kraj leta.

Ovaj sajt za septembar preporučuje i krstarenje hrvatskom obalom, a svojim čitaocima predlaže da posjete i Plitvička jezera, kao i nacionalni park Mljet.

Na trećem mjestu najboljih septembarskih destinacija našao se Minhen, a najpre zbog Oktoberfesta koji počinje 21. septembra. Naravno, i pored toga ima šta da se radi u Minhenu – pored bogatog noćnog života, turistima se predlaže da obiđu Residenz, navjeći njemački kraljevski rezidencijalni kompleks, koji je sada izložbena dvorana.

Na ovom sajtu dalje predlažu turistima da posete Maroko jer u septembru nije previše toplo kao ranije tokom leta, a ističu da se tamo mogu obići brojni planinski venci, stare gradske zajednice, pustinje, a da će vas dočekati ljubazni lokalci.

Na petom mjestu najboljih septembarskih destinacija je prijestonica Bugarske, Sofija. Na sajtu navode da ima sve što i drugi evropski gradovi, ali po dosta nižoj cijeni. Savjetuju turistima da posete Nacionalni istorijski muzej, hram svetog Aleksandra Nevskog, manastir Rilu...

Pored ovih, neke od dobrih destinacija za putovanja u septembru su grčka ostrva, Tokio, Singapur, Francuska, Kina, Peru, Sicilija...