Zaev se izvinjava: Reč PED*R kao karakterna osobina

Autor:

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izvinio se zbog uvredljivih reči u pokušaju da brani svoju vladu od skandala sa korupcijom na Twitteru, a saopštenje pojedini smatraju jednako uvredljivim.

0
A- A A+
Boki 13, ana nikolić, otvaranje kluba, anđeli, underground Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Zaev je je u utorak, povodom 18 godina potpisivanja Ohridskog sporazuma rekao novinarima: "Svakako da neću dozvoliti da mi nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i, da oprosti LGTB zajednica, jedan peder sruše ovu vladu. Ne. Borićemo se do kraja i svako će snositi svoju
odgovrnost".

Zaev: Neće nama kriminalac i ped*r da sruše Vladu!

Njegov komentar odnosio se na vlasnika televizijskog kanala 1TV Bojana Jovanovskog, poznatog pod imenom Boki 13. Zaev je istakao da veruje u transparetnan proces i odbacio kao neosnovane priče da je umešan u aferu "Reket" u kojoj je Jovanovski prvosumnjičeni.

Zaev se nakon te izjave izvinio u dva navrata na Twitteru, u saopštenju koji pojedini smatraju jednako uvredljivim.

"REKET i BOKI 13": Kako je deo novca završio u Srbiji

"Izvinjavam se. Reč sam koristio kao karakternu osobinu, a ne kao seksualnu pripadnost", napisao je, dodavši da se "bori za prava LGBT zajednice koliko god je to moguće".

Uranija Pirovska iz Helsinškog komiteta za ljudska prava u Severnoj Makedoniji reagovala je na izjavu Zaeva rekavši da su razočarani.

"Izjava poput ove može izazvati mnogo više nasilja prema LGBT zajednici."

Boki 13: UBIJETE LI ME u zatvoru u Makedoniji - HAOS

Novinarka Meri Jordanovska izjavila je da je njegovo izvinjenje 'još uvredljivije za LGBT zajednicu."

SKANDALČINA u Severnoj Makedoniji:Zaev podnosi ostavku?

Zaev se bori sa rastućom kontroverzom oko slučaja korupcije. Skandal je dobio na snazi u julu kada su Jovanovski i njegov saradnik uhapšeni i optuženi za podmićivanje bogatog poduzetnika, Orče Kamčeva, koji je u odvojenom slučaju osumnjičen za pranje novca, prenosi Radio Slobodna

Sve vijesti