Od igrača futsala, zvezde Sevilje do rekordera Monaka!

Autor:

Monako i Sevilja "razmenili" napadače, u odvojenim transferima, što je sve popularniji biznis model klubova, vjerovatno i zbog "sređivanja knjiga" i finansijskog fer-pleja.

Od igrača futsala, zvezde Sevilje do rekordera Monaka! Foto: Aitor Alcalde/Getty Images/Guliver

Monako ne želi da mu se ponovi prethodna sezona, kada su se jedva spasili ispadanja, tako da su odlučili da do kraja prelaznog roka značajno pojačanju ekipu!

Spekuliše se već danima da su zainteresovani za Danijelea Ruganija, Bleza Matuidija i Marija Mandžukića iz Juventusa, a dok čekaju da "završe posao" za makar jednog fudbalera šampiona Italije - doveli su jednog od najboljih francuskih napadača.

Visam Ben Jeder (29) potpisao je za "kneževe" u transferu vrednom čak 40 miliona eura i biće "udarna" igla" tima Leonarda Žardima u narednom periodu.

U pitanju je fudbaler koji je prethodne tri sezone blistao u Andaluziji, prije toga u Tuluzu, a zanimljivo je da je relativno kasno počeo da se profesionalno bavi fudbalom pošto je prvo igrao futsal, čak predstavljao mladu reprezentaciju Francuske u ovom sportu.

Ni za jednog "domaćeg" fudbalera Monako do sada nije platio toliki novac...

Ben Jeder tako postaje prva opcija u napadu Monaka pošto je u suprotnom smjeru, u Sevilju, otišao Roni Lopeš (23) - i to za duplo manju svotu od 20 miliona eura.

Zanimljivo je da je Lopeš već 14. pojačanje Sevilje ovog leta.

Očekuje se i skori odlazak Radamela Falkaoa u Tursku, dok ćemo vidjeti da li će Monako uspjeti da dovede pojačanja koja je planirao i da se ponovo bori za titulu u Ligi 1, pošto su ne tako davno uspjeli da budu i ispred Pari sen Žermena.

Sve vijesti