Tonijevo adio - kraj velike karjere

Autor:

Antonio Petrović večeras u Kotoru u spektakularnom meču završava igračku karijeru

Tonijevo adio - kraj velike karjere Foto: MN Press

Tamo gdje je sve krenulo, Antonio Petrović će večeras ponovo, kao mnogo puta ranije, navućikapicu omiljenog kluba i skočiti u bazen. Sada posljednji put kao igrač.

Nakon mnogo osvojenih medalja, preplivanih kilometara, dobijenih duela sa najboljim svjetskim centrima, golova i asistencija, proslavljeni crnogorski vaterpolista u svom Kotoru će i zvanično završiti igračku karijeru.

A oprošajni meč biće pravi spektakl na Ljetnjem bazenu u drevnom gradu - najveća generacija Primorca u istoriji ponovo će se naći na okupu. Momci koji su nezaboravne 2009. zajedno sa Petrovićem pokorili Evropu večeras će specjalno u Tonijevu čast ponovo igrati zajedno.

Revijana utakmica u kojoj će se sastati Primorac 2009. i Prijatelji zakazana je za 20 sati.

Tako je najavljeno da će večeras sve Kotorane još jednom na magične vaterpolo dane podsjetiti legendarni Mađari Gergelj Kiš i Adam Štajnmec, Slovak Juraj Zatovič, ali i domaći heroji Zdravko Radić, Draško Brguljan, Damir Crepulja, Vjekoslav Pasković, Dragan Drašković, Bojan Milošević, kapiten Nebojša Milić...

Na drugoj strani naći će se Tonijevi nekadašnji saigrači u reprezentaciji i klubovima između ostalih Veljko Uskoković, Ivan Bjelobrković, Aleksandar Ivović, Nenad Vukanić, Damjan Danilović, Frano Vićan, Ivan Krapić, Nikola Dedović...

Osim za Primorac, Petrović je igrao za Salerno, Savonu i Primorje, a uz pehar Lige šampiona može da se pohvali i sa tri srebrne medalje u kapici Crne Gore dvije sa Evropskog prevnstva i jednom sa šampionata svijeta.

Toni posljednji put u kapici Primorca nešto što njegovi Kotorani sigurno neće propustiti. Veliki borac i sjajni sportsita zaslužio je oproštaj za pamćenje.

Sve vijesti