Poruka iz FSS: Revolucija srpskog fudbala je počela

Autor:

"U ovo vrijeme sljedeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", kazao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Poruka iz FSS: Revolucija srpskog fudbala je počela Foto: MN PRess

Generalni srekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da se prvi put u Srbiji superligaški fudbal igra na "izvanrednim terenima", poslije velikih investicija i rekonstrukcija i naveo da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji klubova.

"Prvi put se u Srbiji elitni fudbal igra na izvanrednim terenima. Reprezentacija sada može da bira gdje će da igra, jer u slučaju loših vremenskih uslova, pored stadiona 'Rajko Mitić' i stadion u Humskoj sada ima grijače koji omogućavaju akterima optimalne uslove za igru. Za dva mjeseca smo dostigli najviši nivo na ovom planu, a važno je istaći da su i klubovi angažovali zavidna sopstvena sredstva, Napredak, Partizan... Investicije su u toku, postavljamo semafore, reflektore, ukupna investicija je višemilionska", rekao je Šurbatović za sajt FSS.

FSS je zajedno sa klubovima i Zajednicom Superlige pokrenuo projekat rekonstrukcije terena širom Srbije, uložena su velika sredstva, a praktično nove terene dobili su Vojvodina i Proleter, Partizan, Mladost iz Lučana, Javor, Voždovac, Napredak, Radnik, Radnički iz Niša, Mačva.


"Posebno treba da istaknemo i pohvalimo TSC iz Bačke Topole, oni grade novi stadion po najvišim standardima Uefa, ali u isto vrijeme velika su ulaganja i na stadionu u Senti gdje trenutno igraju svoje utakmice kao domaćini", naveo je on.

Kako se navodi, sredstva su dobili svi klubovi Superlige, ali su Čukarički, Rad, Inđija, kao i Bačka i Zemun iskoristili sredstva i za neke druge namjene.

Foto: MN Press

Šurbatović je rekao i da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji profesionalnih klubova i da "postoji saglasnost svih klubova Zajednice".

Naveo je da je "na djelu sveopšta fudbalska infrastrukturna revolucija u Srbiji i da se, zahvaljući državi, uskoro kreće u rekonstrukciju i izgradnju potpuno novih stadiona širom zemlje, po najvišim standardima Uefa".

"U ovo vrijeme sljedeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", dodao je Šurbatović.

Takođe, ulaže se u Sportski centar u Staroj Pazovi, završava se tribina za gostujuće navijače, gdje će moći da se igraju utakmice elitnog ranga, a zbog rekonstrukcije stadiona u Subotici, Spartak će svoje mečeve kao domaćin igrati u Sportskom centru.

SVE INVESTICIJE

Vojvodina/Proleter - na stadionu Karađorđe zamijenjena trava,urađena drežana, zalivni sistem
Crvena zvezda - zamijenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem
Radnik - zamijenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem
Radnički - zamijenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem i radovi na tribinama
Partizan - zamijenjena trava, nova drenaža, zalivni sistem, instalirani grejači
Mladost - zamijenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem
Voždovac - zamijenjena stara vještačka trava najnovijom generacijom vještačke trave
Mačva - zemijenjena trava sa kompletnom drenažom, uražen zalivni sistem
Javor - zamijenjena trava sa kompletnom drenažom, zalivni sistem, nove ograde, plus radovi na stadionu
Napredak - urađen kompletan teren sa drenažom i novom travom, zalivni sistem, plus radovi na stadionu i tribinama

Tagovi:
Sve vijesti