Trebalo je da bude NBA zvezda, ali je završio u ZATVORU

Autor:

Umesto da sada bude veteran u najjačoj ligi na svetu, on je uhapšen, pa osuđen na višegodišnju kaznu zbog ozbiljnog krivičnog dela.

0
A- A A+
Sebastijan Telfer, Telfer Foto: Guliver/Getty images/Alex Goodlett

Sebastijan Telfer (34 godine, 183 centimtara) ušao je u NBA ligu 2004. godine kao visok 13. "pik" na draftu i zapaženi srednjoškolac iz Bruklina.

Potom je igrao dve godine za Portland, jednu za Boston, dve za Minesotu, pa za Kliperse, Klivlend, opet za Minesotu, Finiks, Toronto... Stigao je 2013. i do kineske lige, pa se 2014. vratio u Oklahomu na poslednji NBA pokušaj.

Sve do ove godine, o njemu se uglavnom pričalo kao o nikad ostvarenom velikom talentu, koji je svojevremeno pozirao sa Lebronom Džejmsom za naslovne strane najpoznatijih košarkaških magazina.

Međutim, on je sada zatvorenik, a ne aktivni košarkaš.

Telfer je u ponedeljak osuđen na tri i po godine zatvora jer je 2017. godine u toku noći uhapšen posle jurnjave kolima sa policijom. Kada je bio zaustavljen, policajci su mu pronašli marihuanu i napunjen pištolj.

S obzirom na to da su njujorški zakoni o oružju veoma strogi, Telfer je očekivano osuđen.

U sličnom problemu bio je i dok je igrao, 2007. godine, kada mu je zbog brze vožnje oduzeta vozačka dozvola, a uz to je i tada nosio oružje.

Njegov primer kostiće mladim igračima kako NE bi trebalo da rade. Nikad. 

Sve vijesti