Šampionu svijeta policija upala u kuću u programu uživo

Autor:

Neslana šala dobro se završila po mladog eSport šampiona svijeta.

Šampionu svijeta policija upala u kuću u programu uživo Foto: Fortnite / YouTube

Kajl ‘Bugha’ Giersdorf, kojem je tek 16, ovoga ljeta postao je planetarna senzacija, postavši prvi zvanični Fortnite prvak svijeta, što mu je donijelo nevjerovatnih 3,1 milion dolara odjednom, na ime nagrade + sponzorske ugovore za narednu ili možda i naredne sezone, ako bude dobro igrao i dalje. Ovolika slava prirodno dolazi sa pozitivnim, ali i negativnim momentima, a jedan od njih, koji je istovremeno i pozitivan i negativan jeste veliki porast publike, koja netremice prati njegove prenose partija uživo.

Interesovanje za njegov kanal i video uživo je dovelo i do loših “šala“ neumijesnih “šaljivdžija”, koji su Kajlu uradili popularno “svatovanje” odnosno slanje SWAT antiterorističkih jedinica na kućnu adresu!

Ovo su veoma ozbiljne stvari, koje nerijetko dovode i do veoma loših situacija, u najgorim slučajevima i smrću, pa je zbog toga početkom godine jedan momak dobio 20 godina zatvora zbog ove “šale”. Nažalost, bilo je i situacija završenih smrtnim slučajevima u SAD.

Pročitajte i ovo: Napadi na britanskog princa zbog Fortnite komentara!

Na sreću po Kajla, on se dobro snašo u ovoj situaciji, jer je odmah razumio o čemu se radi, pa je reagovao staloženo i prošao bez loših posljedica.

Jasno je svima, podseća Play! Zine - ovakvim stvarima se mora stati na put, pa su neki gradovi, poput Sijetla, već krenuli sa mjerama protiv ovih ludosti, koje sve strane učesnice stavljaju u loš položaj.

Sve vijesti