BOKI 13 dobio novih 30 dana pritvora

Autor:

Sud u Skoplju produžio je na zahtjev tužilaštva pritvor na još 30 dana optuženima u slučaju “Reket”, makedonskom šoumenu Bojanu Jovanovskom, zvanom Boki 13, i biznismenu Zoranu Milevskom.

0
A- A A+
boki 13 Foto: YouTube/printscreen/La Verita

Optuženi su od biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion eura u zamjenu za oslobađanje od pritvora, prenosi portal Plusinfo.

Nakon objavljivanje audio snimaka telefonskih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu “Verita”, javnost je saznala da je u cijeli slučaj umiješana i šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katica Janeva.

Boki 13: UBIJETE LI ME u zatvoru u Makedoniji - HAOS

Ona je u jednom od telefonskih razgovora rekla Kamčevu “da ne brine i da će sve biti ok”.

Inače, na osnovu pravila rada Specijalnog tužalaštva, jedino Janeva može da odobri rješenje o oslobadanju od pritvora optuženih u slučajevima koje vodi ovo tužilaštvo.

OGLASIO SE ZAEV: Evo šta kaže o Bokiju 13 i "REKETU"!

Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca.

Istraga u slučaju “Reket” je u toku i očekuje se njeno proširenje.

Danas je u skopskom tužilaštvu saslušan tužilac iz Specijalnog tužilaštva Lile Stefanova, koja je prošle nedjelje izjavila da se nije složila sa šeficom tog tužilaštva Janevom u vezi oslobadanja Kamčeva iz pritvora.

Na saslušanje u skopskom tužilaštvu treba da se pojavi i Janeva, ali kako navode makedonski mediji, ona još nije dobila zvaničan poziv.

Makedonski portali su danas prenijeli da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.

SKANDALČINA u Sjevernoj Makedoniji:Zaev podnosi ostavku?

Sve vijesti