Saša Đorđević: Pokazuje se ono što sam govorio...

Autor:

Selektor pohvalio tim posle trijumfa u Litvaniji. "Jeste pripremni meč, ali je važna pobjeda!"

0
A- A A+
Aleksandar Đorđević, Djordjevic Foto: MN Press

 "Više nema prijateljskih utakmica", rekao je prije nekoliko dana selektor Srbije Saša Đorđević. Te njegove riječi potvrđene su u oba kontrolna meča protiv Litvanije - i u Beogradu i u Kaunasu.

"Orlovi" su savladali velikog rivala i u Štark areni i u domu Žalgirisa, a "Sale Nacionale" je posle trijumfa u gostima naglasio da ta pobjeda ima u rezultatski značaj, iako Svjetsko prvenstvo počinje za dvadesetak dana.

"Bez obzira na to što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobijedili", izjavio je selektor.

U subotu uveče, Đorđević je kritikovao tim porukom da mora od starta da igra angažovanije, prije svega u odbrani. Večeras nije kudio, već je hvalio.

"Odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu. Ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju. Utakmica je ponovo bila fizički veoma zahtjevna i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku".

Prema Đorđevićevim rečima, Litvancima je dopušteno mnogo ofanzivnih skokova, uz "naivne" faulove koji su domaćinu omogućili niz slobodnih bacanja.

"Na taj način se protivnik sve vrijeme vraćao u utakmicu, a u posljednjoj četvrtini uspio da preokrene rezultat. Posle tajm-auta smo uspjeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobjede. Zadovoljan sam što je naša reprezentacija posle mnogo vremena uspjela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg".

Uz poruku da je njegov tim dobro odgovorio na "fizičku" igru rivala, Đorđević je zaključio...

"Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svjetsko prvenstvo".

Sve vijesti