Šarićev zet osuđen i u Hrvatskoj zbog lažnih dokumenata

Autor:

Jovica Zindović (43) iz Pljevalja je zet narko-bosa Darka Šarića. On će, nakon suđenja u Beogradu zbog posjedovanja pola kilograma kokaina i oružja, biti izručen u Crnoj Gori, gdje je osuđen zbog ubistva, prenosi Jutarnji.hr.

Šarićev zet osuđen i u Hrvatskoj zbog lažnih dokumenata Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako je otkrila policijska istraga, Zindović je tokom 2007. pod lažnim hrvatskim identitetom boravio nekoliko puta u Hrvatskoj - u više navrata je dolazio u prostorije zagrebačke policije, gdje je podizao dokumente, imao je dijve prijavljene adrese na području Zagreba i Velike Gorice.

Opštinski kazneni sud u Zagrebu Zindovića je nedavno osudio na uslovnu kaznu od 22 mjeseca zatvora.

Zindović je 2006. godine, najpre u Glini, nabavio rodni list Dragoslava P., inače državljanina BiH rođenog u Hrvatskoj. S tim rodnim listom i falsifikovanom bosanskom ličnom kartom Dragoslava P., u koju je umetnuo svoju fotografiju, u konzulatu Hrvatske u Odžaku u februaru 2007. zatražio i dobio hrvatski pasoš s imenom Dragoslava P. i svojom fotografijom. Sa tim pasošem, mjesec dana kasnije, u Zagrebu je dobio i hrvatsku ličnu kartu na ime Dragoslava P. s prebivalištem u Zagrebu. Istog dana je zatražio i zamjenu pasoša te mu je policija izdala nov na ime Dragoslava P., sada sa prebivalištem u Zagrebu.

Nakon još jedne promjene dokumenata, Zindović je 2013. uhapšen u Crnoj Gori, nakon što je brutalno likvidirao Luku Popovića.

Premda je bio osuđen na 15 godina zatvora 2015, uspio je da pobjegne iz zatvora pod još do danas nerazjašnjenim okolnostima. Naime, uprava zatvora mu je odobrila kućnu posjetu jednom teško bolesnom članu porodice te je odveden u porodičnu kuću, ali im je pobjegao.

Godinu dana kasnije uhapšen je u Beogradu, a kod njega je pronađeno pola kilograma kokaina i gomila oružja, prenosti Jutarnji.hr.

Sve vijesti