LOŠE vijesti za Siti, ali i Bajern:Sane mora "pod nož"!

Autor:

Gvardiola je ostao bez igrača na duži period, a Bajern bez pojačanja...

LOŠE vijesti za Siti, ali i Bajern:Sane mora "pod nož"! Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images)/

Ni novi ugovor, a ni novi klub!

Sjajni njemački reprezentativac Liroj Sane moraće na operaciju koljena zbog "kidanja" prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega ga očekuje duga pauza i možda ćemo ga na terenu vidjeti tek u završnici nove sezone.

Do povrede je došlo na utakmici Komjuniti šilda protiv Liverpula, kada je morao iz igre već u ranoj fazi utakmice, a činilo se da bi to mogla da mu bude i posljednja u dresu "građana".

Sane je bio u intenzivnim pregovorima sa Bajernom oko odlaska na "Alijanc arenu", a najveći razlog za to jeste sigurno mjesto startera i daleko bogatiji ugovor od onog koji mu je nudio Mančester siti, dok je naravno važno bilo i to što bi se vratio u domovinu.

Siti je "odolijevao", pokušavao da ubijedi Sanea da ostane na "Etihadu", a Bajern se prethodnih dana molio da povreda nije toliko ozbiljna da bi se povukli iz priče.

sane, nemačka Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Ipak, doktori su procijenili da je za Sanea najbolje da operiše koljeno što sa sobom povlači dugo odsustvo sa terena, tako da je Bajern odlučio da se okrene drugim rješenjima jer im je pojačanje po krilu potrebno odmah.

Sane je u Mančester sitiju od 2016. godine kada je stigao iz Šalkea i aktuelni ugovor ga sa "građanima" veže do 2021. godine, što znači da će tim sa "Etihada" - ako propadnu pregovori - vjerovatno prodati Njemca idućeg ljeta.

Za sada je za klub odigrao 134 meča, dao 39 golova i asistirao za još 45.

Sve vijesti