“Obaveza Budućnosti je da napadne duplu krunu”

Autor:

Plavi na Starom aerodromu igraju protiv Rudara (19.00), najveće pojačanje Petar Grbić optimista što se tiče kompletne sezone

0
A- A A+
Fk Budućnost Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Budućnost i Rudar imaju tu čast da zatvore 1. kolo u domaćem fudbalskom prvenstvu. Ali, mjesto odigravanja utakmice neće biti stadion pod Goricom.

Aktuelni osvajač Kupa i vicešampion države će dočekati najtrofejniji naš tim na terenu OFK Titograda pod reflektorima (19.00), a razlog je sjutrašnji meč Sutjeske pod Goricom protiv Linfilda u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Međutim, to ne smije da bude prepreke izabranicima Branka Brnovića.

Krivo mi je što ćemo da igramo na Starom aerodromu, jer bih volio da sezonu otvorimo na našem stadionu. Tamo je teren manji, lošiji je od našeg, ali gdje god da igramo naš cilj su tri boda”, poručio je Petar Grbić, koji otkriva da je cilj Budućnosti u sezoni napad na oba trofeja...

Kada je Budućnost u pitanju, očekivanja pred svaku sezonu su ista – dupla kruna. Jasno je da nam neće biti lako, jer je aktuelni šampion Sutjeska startovao pobjedom, a i rezultati u Evropi govore da će pokušati da odbrane titulu”, govori najveće pojačanje “plavih”.

Budućnost će pod komandnom palicom Brnovića igrati napadački fudbal. To je sigurno. Pokušala je to da primjeni i u Evropi, uspjelo joj je protiv Trans Narve, ali ne i protiv Zarje koja je kaznila svaku manju grešku plavih.

Protiv Rudara će sigurno voditi glavnu riječ na terenu, posebno jer su se “rudari” okupili tek prije desetak dana, ali…

Rudar je po trofejima i igračima ekipa koju nikada ne bi potcijenili” jasan je Grbić, koji je dodao…

Rudar je vratio neke igrače, neke je doveo, došao je odličan trener koji zna da motiviše momke. Sve to ne smije da nas opusti. I neće”.

“Rudari” su sa šest trofeja i dalje najtrofejniji naš tim, ali nova sezona će biti najveći ispit za Pljevljake - “skupili” su se tek desetak dana pred početak šampionata, osnovni cilj kada klub slavi 100 godina je opstanak. Međutim, skor protiv Budućnosti je pozitivan 45 utakmica, 17 pobjeda, 14 remija i 14 poraza.

Sve je novo, a za ovo malo vremena koliko smo na okupu momci su na treningu pokazali da imaju karakter”, rekao je 23-godišnji Marko Vuković, jedan od najiskusnijih…

Pred nama je težak meč, ali Budućnosti neće biti lako. Probaćemo da odgovorimo na svim djelovima terena i da igramo disciplinovano”, dodao je Vuković.

Budućnost ne može da računa na Dušana Bakića i Aleksandra Vujačića, pod znakom pitanja su Igor Ivanović i Slavko Damjanović, dok Rudar može da računa na kompletan igrač kadar, koji doduše nije širok.

Sve vijesti