NAJOPASNIJE Instagram mjesto! (FOTO)

Autor:

Administrativni centar i najveći grad sibirske oblasti privlači Instagram “influensere“, koji rizikuju mnogo toga zarad lajkova…

0
A- A A+

Svakih nekoliko mjeseci pojavi se novo opasno, ali “trendi“ mesto na društvenim mrežama, koje mami “influensere“ da se na njemu slikaju, iako je to rizično. Imali smo priliku dosad to da vidimo “hrabrost na selfijima sa tigrovima“ ili "preserećna lica" pored Černobiljske razorene elektrane.

Pročitajte i ovo: WhatsApp i Instagram MijENJAJU ime, i to je VELIKA GREŠKA

Novosibirsk je najveći grad u Sibiru (u Rusiji) i administrativni je centar tog dijela ruske države. Ovaj grad ima oko milion i po stanovnika, a poslednjih nekoliko meseci je Instagram atrakcija, zbog veštačkog jezera, koje privlači “Instagram-ere“ iz cijelog svijeta da se tu slikaju.

Na prvi pogled, prelijepo plavo i zeleno jezero, savršene boje i okolne prirode je, zapravo - toksičan otpada za pepeo i metale, koji se miješaju sa vodom, koja je tu upumpana vještačkim putem. Jezero je napravila Siberian Generating Company (SGK) kompanija, koja se bavi iskopavanjem uglja. Da bi fabrika normalno radila veštačkim putem je napravljeno jezero, koje se puni otpadnim pepelom i tečnim oksidima metala, od kojih jezero i ima takvu boju, koja je “fotogenična“.

SGK kompanija je jezero “opasala“ znakovima upozorenja da je kupanje u njemu strogo zabranjeno, jer kontakt s vodom na koži može da izazove jaku alergijsku reakciju i opekotine. Takođe, pepeo, koji je vrlo blizu površine vode (na metar ili najviše dva) je takve strukture da je gotovo nemoguće izvući se iz njega.

Ipak, Instagram face iz cijelog sveta hrle na ovo jezero, koje na svojim slikama nazivaju “Novosibirski Maldivi“, kako bi se tamo slikali, praktično rizikujući svoj i živote drugih, koji ih slikaju zarad lajkova. Na slikama se vide zaljubljeni parovi, ljudi koji se grle, ljube, rade jogu, gledaju u daljinu preko jezera i ko zna šta sve, dok je istina o jezeru potpuno drugačija!

Podsjećanja radi, zbog selfija je dosad poginulo preko 260 ljudi

Tagovi:
Sve vijesti