Sina nazvali Google, zamalo Windows, iPhone ili iOS

Autor:

Dečak iz Indonezije nazvan je samo Google, bez prezimena, jer roditelji žele da im dijete bude uspješno baš kao čuvena kompanija.

0
A- A A+
Google, Rio, Google Rio, Gugl, Doodle, Google Doodle Foto: Google/MONDO portal

Mladi roditelji (otac 31, majka 27 godina) iz pokrajine Beksi u Zapadnoj Javi, u Indoneziji nazvali su sina Google. Samo tako. Bez prezimena! Otac Andi kaže da je počeo da razmišljao o tome da svom sinu pruži ime inspirisano tehnologijom u trenutku kad mu je supruga bila u sedmom meseci trudnoće. Otkrio je i to da je razmišljao o imenima kao što su Windows, iPhone, Microsoft i iOS. Takođe, razmišljao je i o tradicionalnijim muškim imenima u tom dijelu svijeta, kakva su Albar, Dirgantara ili Putra.

Međutim, kad je dječak rođen, ponosni otac odlučio je da ga nazove samo Google, bez prezimena. Priznao je da je rodbini, uključujući i dečakovu majku, trebalo vremena da se naviknu na ovo svakako bizarno ime. Andi je za lokalne medije izjavio da je svom ocu rekao da ime Google ima vrlo važno značenje, jer se nada da njegov sin može da “pomogne” mnogim drugim ljudima i da bude “korisna osoba” za druge.

Kaže i to da je odbio da dječaku dodijeli bilo kakvo prezime, jer bi to “razvodnilo suštinu njegovog imena“.

Slike bebe i njegovih roditelja možete pogledati na linku.

Tagovi:
Sve vijesti