MOGLO BOLJE: Nedisciplina i odustajanje od svoje igre

Autor:

Novinari koji su bili na putu sa ekipom Budućnosti pišu da je Branko Brnović bio utučen i tužan poslije poraza, a da čak razmišlja i da napusti klupu “plavih”

MOGLO BOLJE: Nedisciplina i odustajanje od svoje igre Foto: MN Press

Budućnost je evropsku avanturu završila u 2. kolu Lige Evrope zaradivši 500 hiljada eura od Uefe.

Od “plavih” je bila bolja ukrajinska Zarja, ali poslije poraza u Podgorici (poraz 3:1) i Zaporožju (1:0) ostao je utisak da su “plavi” mogli bolje, uprkos činjenici da nisu mogli da računaju na Igora Ivanovića i Aleksandra Vujačića u oba meča, te na Petra Grbića, Slavka Damjanovića i Dušana Bakića na jednoj utakmici.

Vicešampion države i osvajač Kupa je pod Goricom bio neprimjetan, ali je u revanšu pokazao bolju igru, ali i nedisciplinu pošto su Đurić i Božović rano dobili crvene kartone.

Prolazak u 3. kolo izgubili smo u Podgorici. U revanšu smo igrali odlično u prvih pola sata, a nakon toga su okolnosti koje su se desile promijenile utakmicu. Primili smo gol, dobili dva crvena, a onda je bilo gotovo nemoguće nešto da se promijeni”, rekao je trener “plavih” Branko Brnović, koji je mišljenja da je irski sudija Dojl prestrogo isključi plavog defanzivca i vezistu.

Mislim da nikakva pomoć nije bila potrebna Zarji, jer je to ekipa koja ima kvalitet. Žao mi je što smo ispali, ali mogu samo da čestitam momcima koji su se lavovski borili nakon dva isključenja i nijesu primili gol”. 


Šef stručnog štaba Budućnosti je ponovio da je ključna greška bila odluka da se prvi meč protiv Zarje, pod Gorice, krene defanzivno.

Ovo je tim koji zna da igra ofanzivno. Samo tako i nikako više. Nijesmo najbolje poznavali protivnika i zato smo počeli defanzivnije prvu utakmicu. To je bila greška, nijesmo se snašli, jer ovaj tim ne zna da se brani”, bio je Brnović samokritičan, pa je dodao.

Ostaje žal zbog takve odluke, trebalo je da napadnemo i pod Goricom”.

Novinari koji su bili na putu sa ekipom Budućnosti su napisali da je Brnović bio tužan, ljut i tajanstven. Čak i da razmišlja da napusti klubu “plavih”.

Prošli smo prvo kolo ukupnim rezultatom 6:1, a to se nije toliko potenciralo. Od Zarje smo izgubili pod Goricom i rečeno je mnogo toga ružnog. Vidjećemo kada se vratimo šta će biti. Sada sam u neku ruku i bijesan”, rekao je Brnović, koji će sljedeće sezone sa Podgoričanima da napadne titulu, a najveći protivnik će im biti šampion Sutjeska.

A što se tiče borbe za titulu, ova ekipa je spremna za to, da li sa mnom ili nekim drugim trenerom - vidjećemo”, rekao je Brnović.

Petar Grbić Foto: MONDO/Bojan Jakovljević


Naravno, svi igrači vjeruju da će Brna da ostane, a najveće pojačanje Petar Grbić potencira da Budućnost mora da igra kao u prvih pola sata u Zaporožju kada je dominirala i imala prečku.

Igrali smo odlično u prvih pola sata, a onda nas je poremetio primljeni gol. Dobili smo dva crvena kartona, pogotovo drugi je bio prestrog. Draško Božović nije vrijeđao sudiju, samo smo protestovali zbog njegovog kriterijuma i prethodnog isključenja. Ostaje žal zbog svega”, rekao je Grbić, kome je grupa od 25 Varvara skandirala kada je zamijenjen.

Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Zarjom, ali odlučile su naše greške u oba meča. Hvala Varvarima na podršci, a hvala i domaćim navijačima koji su nas za prikazanu igru nagradili aplauzom na kraju meča. Igra iz prvih pola sata treba da nam bude model za domaće prvenstvo u kojem ćemo juriti titulu”, jasan je Grbić.

Sve vijesti