Baterija 4.000 mAh,6“ ekran, 3 kamere,cijena ispod 100€

Autor:

Izuzetan dizajn, dvije kamere, baterija velikog kapaciteta, ekran dugačke dijagonale i novi tip procesora.

Baterija 4.000 mAh,6“ ekran, 3 kamere,cijena ispod 100€ Foto: MONDO / Wiko

Ako vam je budžet za telefon ograničen na do 100 eura, evo jednog telefona, koji bi svakako trebalo da staviti na listu za izbor. To opravdavamo time što je novi Wiko telefon izuzetno lijepo dizajniran, sa maskom, čije se boje prelivaju i svetlucaju, a izrada je kvalitetna i nema pucketanja, škripanja niti je zadnja maska labava.

Pročitajte i ovo: Francuzi, pa bilo je i vrijeme!

Sprijeda je 2.5D staklo, preko ekrana dijagonale šest inča, HD+ rezolucije (720 x 1440 piksela, 270 PPI), čija IPS matrica nudi dobru čitljivost i jako osvjetljenje u svim uslovima gledanja. Iznad je microUSB ulaz 2.0, kao i ulaz za slušalice 3.5 mm, a na donjoj strani nema ničega. Format ekrana je “stara škola“, odnosno 18:9, što znači da je ekran neprekidan, nema notch i YouTube i drugi video sadržaji uglavnom će ići od ivice do ivice.

Izvor: Wiko

Kamera je dvostruka, rezolucije 13 + 2 megapiksela, s tim da je osim zamućivanja pozadine moguće koristiti i AI, odnosno vještačku inteligenciju, koja se koristi za prepoznavanje kadra i automatsko podešavanje parametara, kako bi slika od zadatih uslova ispala što bolje. S prednje strane je kamera rezolucije pet megapiksela, koja se može koristiti i za otključavanje telefona prepoznavanjem lica.

Ovaj model dolazi sa 16 GB memorije uz microSD proširenje, 2 GB RAM memorije i Dual SIM opcijom. Upotrijebljen je novi tip procesora, Unisoc SC9863A, Octa-Core 1.6 GHz (ARM Cortex-A55 jezgra), koji je dovoljno brz da ne osjetite trzanje u Viber, Messenger, Facebook ili bilo kojoj drugoj popularnoj aplikaciji, a za igre je namijenjena IMG 8322 grafička kartica, kako to Wiko kaže. Što se igranja tiče - zadržite se na Brawl Stars i sličnim igrama, jer telefon po svojoj unutrašnjoj moći i nije namijenjen ozbiljnijim igrama (što je očekivano u odnosu na cenu nižu od 100 eura).

Pročitajte i ovo: Wiko, ovo je već nešto, mnogo bolji telefoni od 179 do 299€

Jedan od najjačih aduta je baterija kapaciteta 4.000 mAh, koja će omogućiti makar dva dana autonomije, što je vrlo rijedak rezultat u ovoj klasi. U paketu s telefonom su, osim punjača, i Wiko sitnice (privezak ili nešto slično), slušalice i brošure sa garancijom.

Od ostalih opcija vrijedi spomenuti 4G podršku, FM radio, Bluetooth v4.2 sa LE opcijom, Wi-Fi b/g/n, GPS, Dual SIM podršku, poseban microSD ulaz i Android Pie 9.0 OS sa Wiko Launcher-om, brzim pristupom određenim opcijama i mod korišćenja jednom rukom.

Cijena ovog telefona, Wiko Y80 je 10.990 dinara, odnosno jedan dinar u ponudi Vip mobile operatora, dok je u ovom trenutku to oko 93 eura.

Pogledajte našu galeriju slika i pišite nam kako vam se sviđa Wiko Y80!

Sve vijesti