Čile: PISMO BOMBA za hrvatskog biznismena

Autor:

Čileanska policija traga za nepoznatom osobom koja je poslala paket bombu u sjedište kompanije Kinenko, čiji je predsjednik Androniko Lukšić, jedan od najbogatijih ljudi u Čileu, a koji je hrvatskog porijekla.

0
A- A A+

policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Dva paketa bombi iste izrade primljena su u četvrtak u glavnom gradu Santiagu, prvi u policijskoj stanici, a drugi u kancelariji Kinenka, konzorcijuma u vlasništvu Grupacije Lukšić, prenosi Hina.

U eksploziji paketa u policijskoj stanici povrijeđeno je osam policajaca, dok je drugi paket identifikovan prije nego što je eksplodirao.

Paket poslat u Kinenko bio je namijenjen Rodrigu Iinspeteru, advokatu kompanije, koji je od 2010. do 2014. za vreme mandata predsjednika Sebastijana Pinere bio ministar unutrašnjih poslova.
Nakon što je otkriven eksploziv zgrada kompanije bila je evakuisana.

Paketi s eksplozivom poslati su s istog mjesta putem čileanske pošte, a na odredišta su stigli u razmaku od jednog sata. Bezbjednosne kamere su pokazale da je jedna službenica pošte predala paket u policijsku stanicu na sjeveru grada, ali još se istražuje da li je ona povezana s napadom za koji niko nije preuzeo odgovornost.

"Duboko žalim zbog terorističkog čina u Čileu", napisao je Androniko Lukšić na Tviteru, ističući da Čile zaslužuje da odgovorni za taj kukavički čin, koji je za svaku osudu, ne prođu nekažnjeno.

Lukšić je u Čileu vlasnik rudnika, njegov konglomerat posluje i u finansijskom i medijskom sektoru, a u Hrvatskoj Lukšič grupa je jedan od najvećih ulagača u turističkom sektoru.

Sve vijesti