Da se navijačima pruži evropska radost!

Autor:

Budućnost večeras (20.45) u prvom meču 2. kola kvalifikacja za Ligu Evrope dočekuje ukrajinsku Zarju, revanš je na programu 1. avgusta u Zaporožju

Da se navijačima pruži evropska radost! Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nema Petra Grbića, Igora Ivanovića i Aleksandra Vujačića, ali zato postoji nevjerovatan optimizam. Ukratko, tako vicešampion naše države i osvajač Kupa dočekuje “utakmicu sezone” kako je rekao trener “plavih” Branko Brnović

Budućnost večeras (20:45) u podgoričkom paklu, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope dočekuju ukrajinsku Zarju (revanš je 1. avgusta u Zaporožju). Sanja se makar jedan gol i prazna plava mreža.

Možda je ovo i naš meč sezone. Ako preskočimo Ukrajince, siguran sam da ćemo zablistati u Evropi. Mislim da je ovo teži protivnik od narednog (CSKA ili Osijek)”, riječi su Branka Brnovića.

Rival iz Ukrajine je prethodnu sezonu završio na petom mjestu u prvenstvu, igrao je polufinale tamošnjeg Kupa.

Nisu odigrali nijedan zvaničan meč, to nam je komplikovalo skeniranje... Ne znamo da li će igrati sa visokim, izuzetno nezgodnim napadačem (prim. aut. Pilip Budkivski) ili lažnom devetkom... Ono što znamo je da su hitri, nezgodni za čuvanje, da imaju bočne igrače koji se non stop ubacuju naprijed”,rekao je popularni Brna, koji se nadovezao.

Takođe, vidjeli smo da vole da igraju sa golmanom, volio bih da probaju i protiv nas na sličan način, uvjeren sam da iz našeg presinga možemo da im napravimo probleme. U svakom slučaju, očekujem ispitivanje snaga prvih 15-20 minuta, a onda će se igrati po našim notama”.

Kladionice su neumoljive i kažu da je Zarja favorit pod Goricom - “jedinica” vrijedi 4.20, “iks” se plaća 3.30, dok je kvota na “dvojku” 1.85 - ali Podgoričani će napadati u Podgorici.

Sigurno! Ali ne smijemo srljati i ići svi u napad. To je neka navika iz naše lige, ali sada mora pametnije, taktički bolje. Moramo da vodimo računa o odbrani, posebno četvorka pozadi, uz Mirkovića koji će imati specijalne zahtjeve”, jasan je Brnović.

Ono što je jasno - Budućnost će morati mnogo bolje da odigra nego protiv Trans Narve u 1. kolu kvalifikacija, ukoliko želi u narednu rundu. Iz prostog razloga što su Ukrajinci mnogo jači i što neće praštati greške kakve su “plavi” pravili u revanšu protiv Estonaca.

Ne smijemo da dozvolimo da 15 minuta ne postojimo na terenu. Igrači kvaliteta Mijića, Mirkovića i Božovića moraju da zagospodare sredinom. Od njih da sve zavisi. Ako tako bude, a vjerujem da hoće, onda nema brige. Najbitnije je da ne primimo gol, a ubijeđen sam da možemo da damo gol - dva svakome”, poručio je bivši selektor fudbalske reprezentacije, koji je optimizmom “zarazio” igrače, ali i navijače…

Igrači su sada veći optimisti od mene. Kažu mi ‘šefe ne brinite, biće sve u redu’. Da idem ja onda u ložu pa da gledam meč na miru. Šalu na stranu, uz podršku publike možemo mnogo zaista. Zbog ambijenta ovakvih utakmica vratio sam se ovdje. Vjerujem da nam mogu dati krila da dođemo do rezultata koji priželjkujemo”, jasan je Brnović.

Budućnost u prošlosti nije pružila navijačima mnogo evropskih radosti. Posebno u svom hramu fudbala. Možda se od večeras istorija mijenja...

Sve vijesti